Luźne dyskusje o męskich sprawach - Inny kolor penisa...
snupi00 - Sro 02 Lis, 2005 Temat postu: Inny kolor penisa... Siemka!!
Ostatnio zauważyłem, że mój mały jest taki troszke ciemniejszy od reszty ciała zawsze był jasny a yeraz zdaje się mi, że jest za ciemny i nie troszke tylko bardzo...może to być przyczyna masturbacji?? sa jakieś kremy albo coś aby znowu był taki jak trzeba kolor??
Bruner - Czw 03 Lis, 2005
To naturalne że penis przybiera ciemniejszą barwę z wiekiem, nie masz się czego martwić, jeżeli chodzi o kolor to w skórze człowieka za to odpowiada melatonina "czarni" mają jej bardzo mało a "biali" mają jej bardzo dużo więc widocznie tej melatoniny jest w penisie trochę więcej niż w reszcie ciała, ale zadaj sobie pytanie. Dlaczego uda bądź stopy masz jaśniejsze od reszty ciała? (logiczne?) To nie tylko zależy od opalenizny.
Gość - Nie 22 Sty, 2006
a w jakim wieku najbardziej ciemnieje?
kristoja - Nie 12 Lut, 2006
też tak mam
Szymon7 - Nie 12 Lut, 2006
pewnie... zawsze penis jest ciemniejszy od reszty ciala
question1 - Pon 13 Lut, 2006
ciemniejszy, bo kolor determinuje krew, ktora tam sie znajduje. utlenionej szkoda, wiec mozg wysyla tam poklady zubozonej w tlen krwi
Blade92 - Sob 06 Sty, 2007
Ja mam podobny problem, mój penis jest strasznie ciemny, nawet ciemnobrązowy, czy to na pewno nie jest nic groźnego? Gdzieś czytałem, ze mogą to być przebarwienia i rak... Może ktoś mnie uspokoi?
adadverts - Sob 06 Sty, 2007
Spokojnie, wszystko jest OK. Skóra penisa i moszny zawsze jest trochę ciemniejsza od reszty ciała. Różnica jest tym większa, im ciemniejszą masz karnację (u bladolicych blondynów różnica jest niewielka).
W przypadku raka przebarwienie jest miejscowe, czyli np jakaś ciemna plamka/plama na penisie lub częściej żołędzi. Jeśli takie caoś obserwujesz, to zgłoś się do lekarza. Jeśli zaś cała skóra penisa i moszny jest jednolitego koloru, to nie masz się czym martwić.
|
|