Luźne dyskusje o męskich sprawach - sterydy

malapalka - Nie 06 Maj, 2007
Temat postu: sterydy
jest ktos na tym forum kto Cwiczy na silowni i uzywa dopalaczy??
Wiktor222 - Wto 08 Maj, 2007

Podobno od starydów penis maleje ?
oleczka - Sro 09 Maj, 2007

Raczej nie maleje ale możesz mieć problemy ze wzwodem przynajmniej tak mi sie obiło o uszy :P
malapalka - Sro 09 Maj, 2007

nie sluchaj takich glupot ze maleje gadaja to ci ktorzy sie nie znaja. Na cyklu moga skurczyc sie jadra co pozniej wraca do normalnego rozmiary alpenis sie nie zmniejsza. Problemy ze wzwodem tez moga byc ale jak sie odpowiedno odblokuje po cyklu i wiadomo z glowa sterydy bedzie bral to jest git
Fantom17 - Sro 09 Maj, 2007

malapalka no wiec jakie sterydy bierzesz?.....omke? mete?
paulinka - Sro 09 Maj, 2007

znam jedna osobę która stwierdziła że po sterydach mu sie zmniejszył nie był już taki sprawny jak wcześniej ile w tym prawdy dokładnie nie wiem!!! ale osoba zaufana i ja jej wierze!!!
malapalka - Pią 11 Maj, 2007

ja mam za soba jeden cykl meta + prolo
novy1 - Pią 11 Maj, 2007

Po kuracji sterydowej trzeba wziąć coś na bazie Tribulusa i L-argininy na odblokowanie.
Metanabol to dają w szpitalu dzieciom , które mają anoreksje, więc po tych cukierkach raczej nie trzeba, ale po omnadrenie czy testosteronie owszem, ponieważ po cyklu mogą wyrosnąć ci piersi, penis może się skurczyć i będziesz impotentem.

Pozdrawiam

paulinka - Pią 11 Maj, 2007

chyba dzieciom które maja anemie a nie anoreksje.....
novy1 - Sob 12 Maj, 2007

dzieciom które mają niedowage, anoreksje a nie anemie :lol: Przy anemii podaje się domięśniowo B12
mlody1986 - Sob 12 Maj, 2007

no to ok - wróćmy do tematu - jaki jest 'najbezpieczniejszy' steryd? no i czy jest jakiś, który zatrzyma nasze mięśnie - czyli, że kiedy skończymy ćwiczyć nasze mięśnie pozostaną w takim samym tanie jak gdy ćwiczyliśmy ?
lubom - Sob 12 Maj, 2007

od sterydów penis nie staje :( albo maleje jak kolega wspomniał
mlody1986 - Sob 12 Maj, 2007

ja czytałem co innego... o tym, że nie staje to już mnie straszono w podstawówce ;) :P
Fantom17 - Sob 12 Maj, 2007

penis sie nie kurczy.....po sterydach kurcza sie jądra ale po odpowiednim odblokowaniu wszytsko wraca do normy...faktem jest to ze jak normalnemu czlowiekowi staje zalozmy w 30s to sterydziaz bedzie sie meczyl i mu stanie dopiero po 10min ale w koncu mu stanie...

Wiem to bo sam cwicze a kazdy moj znajomy z siłowni wpieprza w siebie te syfy,ja tylko i taki moj kolezka jestesmy "czyści"

novy1 - Nie 13 Maj, 2007

Najpopularniejszy i najbezpieczniejszy steryd to Metanabol.
Jest to pochodna testosteronu. Powoduje m.in.
-wzrost masy, siły ( średnio 20kg )
-apetytu,
-potencji, libido
-zwiększa rozmiary penisa, powoduje częste samoistne wzwody trwające b. długo.

-niszczy wątrobę
-wzmaga agresję
-powoduje wypadanie włosów
-odwapnia kości
-jałowi organizm
-uzależnia
po skończonym cyklu penis się może skurczyć, jądra także. Potencja i libido maleją.
mogą pojawić się zaburzenia erekcji, a nawet impotencja.

Wacek - Nie 13 Maj, 2007

lepiej nic nie bież... no wiesz, wszystko sie kurczy i wiotczeje
malapalka - Pon 14 Maj, 2007

novy1 glupotki piszesz gdzie to wyczytales z jakiej stronki skopiowales??? bo napewno nie piszesz teg oz wlasnych doswiadczen gucio wiesz. jakie skutki uboczne wystapia to zalezy od organizmu danego czlowieka. Z tym przyrostem to przesadzili na tej stronce z ktorej to kopiowales ze 20 kg hehehe srednio po 100 tam metki przy odpowiedniej diecie (wysokobialkowej) masa idzie tak gdzies ok 8 kg i sila tez i do tego musi byc tez trening to oczywiste. Z tym ze niszczy watrobe to sie zgodze ale po to sie bierze oslonki na watrobe na cyklu i po cyklu potem odblok i wszystko jest git.A co do skutkow ubocznych to oczywiscie sa ale to mowie zalezy u kogos tam moze cos wystapic a u innego nic nie bedzie i trzeba z glowa brac
novy1 - Wto 15 Maj, 2007

Ćwicze na siłowni już 10 lat więc takie rzeczy wiem. Poza tym mam wykształcenie farmaceuty i dietetyka. Może brałeś "ruską mete" i zamiast 20kg siły (np w wyciskaniu) dostałeś pryszczy. :lol: albo ćwiczyłeś na mase i się dziwisz że tak mało siły przyszło. O przyroście masy nic nie pisałem bo to zależy od diety i sposobu ćwiczeń (na mase).

To co napisałem to nie oznacza że po cyklu wypadną Ci wszystkie włosy lub wątroba całkiem padnie.
Ten steryd ma takie działanie a nie inne i skutki uboczne zawsze występują. Czasem w mniejszym a czasem w większym stopniu ale zawsze są.
Oczywiście są środki na osłonę czy regenerację wątroby, czy też na powrót do prawidłowej gospodarki hormonalnej organizmu. Napiszę o jednym z nich w FAQ :mrgreen:
Pozdrawiam

malapalka - Wto 15 Maj, 2007

ale nie brales hehe piszesz to co Ci ktos powiedzial i co wyczytales w necie Bralem mete polska (moim zdaniem najlepsza) meta ruska jest bardziej toksyczna ale daje wiekszego kopa. To ze cwiczysz 10 lat nie znaczy ze znasz sie na sterydach jezeli cwiczysz na sucho. Znam takich co po mecie ruskiej mieli wieksza wyjebke niz niektorzy po polskiej takze nie pisz glupot ze meta ruska jest gowno warta nastepna rzecz ktora wyczytales lub gdzies uslyszales. To ze masz wyksztalcenie farmaceuty to spoko napewno wiesz wiecej ale na sterydach sie nie znasz skoro nie brales.

[ Dodano: Wto 15 Maj, 2007 ]
poza tym gdy komus zalezy na rzezbie nie bierze sie za mete to po pierwsze winko ladnie rzezbi ale wysusza stawy

novy1 - Sro 16 Maj, 2007

Zgadza się. Nie biorę koksów, ale się na nich znam. Biorą kumple z siłowni na okrągło, a ja im załatwiam i daje czasami rozpiski. Cwicze czasami na odżywkach, ale zwykle na sucho. Rezultaty mam nie gorsze od koksiarzy ( wyciskam np 140kg na ławeczce ), a co ważniejsze wiem, że jak zrobię sobie przerwę w ćwiczeniach to efekt się utrzyma. Jesli znasz sie troche na kulturystyce, to popatrz sobie na czas życia najlepszych kulturystów i na co umierali :wink:

Pozdrawiam

Bruno Pelletier - Czw 17 Maj, 2007

malapalka, poprostu ćwicz a nie faszeruj się gównem!!!