Luźne dyskusje o męskich sprawach - GAINERY

jarhead - Sob 17 Mar, 2007
Temat postu: GAINERY
mam pytanie... czy w drugim miesiacu treningu na silowni moge brac garniery, jako uzupelnienie diety?
jezeli tak, to powiedzcie jakie sa najlepsze i ogolnie co mi da ich branie...

z gory dzieki... :D

Georgx4 - Sob 17 Mar, 2007

Pewnie ze możesz brać ale nie żadne gówna typy omadryn matanabol testosteron deke itd. tylko jakieś odżywki węglowodanowe białkowe czy kreatyne.
pablos84 - Nie 18 Mar, 2007

chyba chodzi Ci o gainera :) jesli nie mozesz przytyc albo chcesz zyskac dodatkowa mase miesniowa to jak najbardziej! przytjesz pare kilo i zyskasz wytrzymaloasc!Gainer zawiera bialko i weglowodany w roznych proporcjach!jesli niedlugo cwiczysz to mozesz na poczatek zaczac brac bialko serwatkowe tylko jakies pozadne np z ostrowii a pozniej jesli chcesz zyskac na sile i masie to mozesz dolozyc jakis stack kreatynowy np xpand energized,clout
Toris - Sob 24 Mar, 2007

po pierwsze,jaką masz budowę-mezomorfik(budowa kulturystyczna,szybko łapiesz mięśnie,szerokie barki itp.) endomorfik(łapiesz dużo tłuszczu,taki trochę misiek) czy ektomorfik(szerokie barki,ale chudy i cieżko ci przytyć).to tak w przybliżeniu.miałeś pewnie na mysli "gainery"-czyli odżywki węglowodanowe(białka w nich jest mniej niż węgli) i zaleca sie zasadniczo wszystkim podczas budowania masy mięsniowej,a najbardziej oczywiście ektomorfikom.pewnie Twoim celem jest po prostu byc dużym,wyrzeźbionym,trening trochę różni sie w zaleznościod budowy i Twojej adaptacji mięśniowej.i tak dopiero zaczynasz,więc ćwicz podstawowe ćwiczenia,wielostawowe,z czasem jak już będzie można powiedzeć ,że nie jesteś "świeży" zmniejsz ilość powtórzeń do 7-8(ale pamiętaj jak jesteś ektomorfikiem tylko),ogranicz też aeroby(czyli takie wytrzymałościowe ćwiczenia-rower,maszyna eliptyczna,bieganie,tenis)jeżeli oczywiście priorytetem jest przytyć.dobra,będziesz miał konkretne pytania to odpowiem,bo nie wiem nawet czy to przeczytasz.
Jarecki'ss - Sob 24 Mar, 2007

chcialem sie wypowiedziec ale widze ze temat zostal juz wyjasniony wiec nie ma po co
jarhead - Wto 27 Mar, 2007

Toris napisał/a:
po pierwsze,jaką masz budowę-mezomorfik(budowa kulturystyczna,szybko łapiesz mięśnie,szerokie barki itp.) endomorfik(łapiesz dużo tłuszczu,taki trochę misiek) czy ektomorfik(szerokie barki,ale chudy i cieżko ci przytyć).to tak w przybliżeniu.miałeś pewnie na mysli "gainery"-czyli odżywki węglowodanowe(białka w nich jest mniej niż węgli) i zaleca sie zasadniczo wszystkim podczas budowania masy mięsniowej,a najbardziej oczywiście ektomorfikom.pewnie Twoim celem jest po prostu byc dużym,wyrzeźbionym,trening trochę różni sie w zaleznościod budowy i Twojej adaptacji mięśniowej.i tak dopiero zaczynasz,więc ćwicz podstawowe ćwiczenia,wielostawowe,z czasem jak już będzie można powiedzeć ,że nie jesteś "świeży" zmniejsz ilość powtórzeń do 7-8(ale pamiętaj jak jesteś ektomorfikiem tylko),ogranicz też aeroby(czyli takie wytrzymałościowe ćwiczenia-rower,maszyna eliptyczna,bieganie,tenis)jeżeli oczywiście priorytetem jest przytyć.dobra,będziesz miał konkretne pytania to odpowiem,bo nie wiem nawet czy to przeczytasz.

dzieki Trois
no wiec rzeczywiscie jestem ektomorfikiem, 185 cm wzrostu 70 kg wagi i trudno mi jest przytyc, na silke chodze drugi miesiac..
moglbys mi poradzic co musze zrobic zeby nabrac cialka, jakie mam cwiczenia robic, jak czesto w ilu seriach itp.
i przede wszystkim dorac mi typ gainera (nazwe, ile kosztuje na ile mi wystarczy) oraz sposob jego przyjmowania (jak czesto, w jakich dawkach)

OCZYWISCIE LICZE NA RADY OD WSZYSTKICH KTORZY SIE NA TYM ZNAJA

z gory dzieki :D

ziomal913 - Sob 31 Mar, 2007

mass xxl z treca jest dobry
Strikerx - Sob 31 Mar, 2007
Temat postu: odp
to powiedz co chcesz osiągnąć? chcesz ćwiczyć na siłę, masę, rzeźbę?Ja np ćwiczę 4x w tyg nie wiem ok 1,5h robie 4 serie 14-12-10-8 powtórzeń coraz większym ciężarem. Mi zależy na sile i rzeźbie. Dodatkowo biegam 4x w tyg i biorę lkarnitynę...a co do odżywek to Ci nie pomogę bo jadę na sucho :) . pozdro

[ Dodano: Sob 31 Mar, 2007 ]
aha ja ćwiczę 2 lata a ty dopiero 2 miechy, proponuje robić 3 serie 12-10-8 powtórzeń danego ćwiczenia...