Inne problemy - chce mi sie sikać

Gość - Pon 12 Mar, 2007
Temat postu: chce mi sie sikać
od jakiegos czasu ciagle chce mi sie sikac, z poczatku myslalem ze to przeziebiony pecherz ale nie przechodzilo. bylem u lekarza to dostalem tabletki, ktore troche pomogly ale nie do konca. po obejrzeniu cewki (zaczerwieniona z malym bomblem) dostalem kolejne tabletki i maść pimacufort. nie pomaga - sikam ok.5 razy dziennie pomocy
KZ - Pon 12 Mar, 2007

Możliwe że powoduje to stan zapalny.Nie określiłeś czy sikanie sprawia Ci ból oraz czy oddajesz mocz partiami lub kroplami.Jeżeli sikasz normalnie to myślę,że wszystko jest ok.- pij dużo niegazowanej wody to dobrze wpływa na pracę nerek i całego układu moczowego.
Gość - Pon 12 Mar, 2007

to nie boli, sikam "partiami" :) ale ja to mam juz 4 miesiące! :?
Georgx4 - Pon 12 Mar, 2007

Może po prostu idz do innego lekarza moze on Ci przepisze inne leki.
Noil - Pon 12 Mar, 2007

Może to być zapalenie pęcherza, problemy z prostatą, jak i bardziej błahe przyczyny. Niestety na odległość nie pomożemy.
paulinka - Pon 12 Mar, 2007

SZCZERZE TO SIKANIE 5 RAZY DZIENNIE NIE WYDAJE MI SIE JAKIES NIENORMALNE:
po przebudzeniu
po sniadaniu
po obiedzie
po kolacji
przed snem

to chyba wmiare normalne??

macieks - Wto 13 Mar, 2007

Dobowa ilość moczu wydalanego przez zdrowego człowieka waha się od 600 do 2500 ml. Zależy ona od wielu czynników, m.in. ilości spożytych płynów i temperatury otoczenia, nerwów itp. Więc, głównie zależy od tego ile dziennie pijesz. Człowiek powinien pić mniej więcej 2 - 2,5l dziennie, więc wydalanie moczu 5-6 razy jest całkiem możliwe i nie jest rzeczą dziwną.

Natomiast moczenie się w nocy, jest już niestandardowym zachowaniem, ale spokojnie można wyleczyć.

PunX - Wto 20 Mar, 2007

przeziebiony pecherz... przed chwila wrocilem od urologa przepisal mi antybiotyki na ten problem... dla CIebie na poczatek proponuje FURAGINUM!!! zapamietaj!! bez recepty sprzedaja
Gość - Sro 21 Mar, 2007

bralem furaginum i tabletki urosept ale nie przeszlo :(