Luźne dyskusje o męskich sprawach - Golenie miejsc intymnych.

wstydniś - Sob 03 Mar, 2007
Temat postu: Golenie miejsc intymnych.
Jak ogolić moszne? Boję się ją ogolić bo wydaje się że ta skórka jest cienka i łatwo ją przeciąć. Co sądzicie na temat kremów do depilacji? Lepiej maszynko elek. czy z ostrzami?
Z góry dzięki :)

Gość - Sob 03 Mar, 2007

Ten temat był już na forum wcześniej poszukaj.
wstydniś - Sob 03 Mar, 2007

Szukałem to wyskoczyło mi tylko golenie twarzy i hrostki.
aartii - Sob 03 Mar, 2007

Kiedy już odpowiesz sobie na pytanie, po co chcesz to golić, to chyba najlepsze są maszynki z ostrzami, ale musisz być delikatny. Golić jest najlepiej, kiedy moszna jest jak najbardziej rozluźniona, czyli np. po gorącej kąpieli. Kremy do depilacji to metoda droższa i bardziej ryzykowna, wszak substancje te mają silne działanie i łatwo jest o podrażnienie lub reakcję alergiczną. Pozdrawiam.
wstydniś - Nie 04 Mar, 2007

Dzięki.
bad ziom - Pon 05 Mar, 2007

Ogolilem sobie wlosy lonowe na 0 - co za blad! juz na pewni nigdy tego nie zrobie - nie dosc ze mi sie nie podoba to jeszcze swedzi i wgl....... no ale tak na kilka mm to spox
doni - Pon 05 Mar, 2007

ja wczesniej sobie przycinalem na tak kilka mm ale w koncu moja panna mi powiedziala zebym sobie zgolil na 0 :P no a czego nie robi sie dla kobiet heh ;) no i teraz jak juz sobie gole na 0 jakis czas to zaczyna mi sie to podobac ze taki gladziutki i w ogole, tylko ze te wloski agrr... czemu one tak szybko odrastaja.. :< ale jakos daje rade :P z poczatku mialem tez problem z krostami jak golilem tam wloski ale trening czyni mistrza ;) i teraz to juz praktycznie ich nie ma.

A z goleniem moszny to juz wcale problemow nie mialem. Skora tam az taka cienka nie jest, jajka Ci sie nie wyleja :P i co to przeciecia jej to jak nie jezdzisz ostrzami w zlym kierunku (np poziomo :shock: ) to raczej nie powinienes przeciac, przynajmniej mi sie to jeszcze nie zdarzylo.

Najlepiej nie uzywac jednorazowek tylko czegos troche lepszego, np mach 3 Turbo, sam uzywam i nie narzekam. Najlepiej wlasnie zeby byly 3 ostrza i pasek.
Do tego balsam po goleniu, osobiscie uzywam takze Gillette balsamu do skory wrazliwej i moge go polecic i tak jak wczesniej bylo pisane.. skora powinna byc rozluzniona, najlepiej po goracej kapieli a jak nie to przemyj chociaz same jajka kilka razy pod ciepla woda zeby sie rozluznily :P pozniej po goleniu ewentualnie mozesz jeszcze przeplukac je zimna woda zeby pory na skorze sie zamknely no i na koniec wcieramy balsamik i wsio elegancko :)

Kremy do depilacji wychodza naprawde dosc sporo drozej i do golenia samych jajek hmm.. raczej nie potrzebne, lepiej zaopatrzyc sie w dobry balsamik. Maszynka elektryczna tez raczej odpada, przynajmniej jak dla mnie.. jakos nie mam do niej zaufania :P

Powodzenia ;)

wstydniś - Sob 10 Mar, 2007

Ooo i o to mi chodziło, dzięki wielkie! :)
ziom88 - Czw 15 Mar, 2007

ja to biorę maszynke do golenia taką jak do włosów i jade po całości :mrgreen: i jest gładziutko i milutko ;) ;) na początku swędzi ale potem naprawde fajnie to wygląda :P
doni - Nie 18 Mar, 2007

taka maszynka do golenia glowy? a da sie taka zwykla maszynka do strzyzenia zjechac na 0 ? ;x zeby bylo tak gladko jak po goleniu maszynka do golenia jakas dobra? :P
Strikerx - Sro 21 Mar, 2007
Temat postu: odp
doni napisał/a:
taka maszynka do golenia glowy? a da sie taka zwykla maszynka do strzyzenia zjechac na 0 ? ;x zeby bylo tak gladko jak po goleniu maszynka do golenia jakas dobra? :P

Taka do włosów na 0 chyba sie nie da. Sam takiej używam i na maksa mogę chyba na 1mm tak że zostają "kiełki"

Gość - Sro 04 Kwi, 2007

Ze cztery tygodnie temu sam ogoliłem mosznę na zero. Włoski nad penisem zostawiłem tak na 3 minimetry. dziewczyna mnie do tego namówiła, bo bardzo lubi ssać moje jądra. Troche gryzą jak odrastają ale bardzo to mi sie podoba i teraz juz bede golić :)
Co do techniki, to maszynka do golenia i pianka:) i bez żadnego zacięcia:)

Pozdro

adi86 - Pią 06 Kwi, 2007

ja sobie gole jajka zawsze podczas kąpieli. doprowadzam do wzwodu i jednocześnie jajka mi sztywnieją i robią się na kulkę i wtedy jest łatwo golić. oczywiście nakładam żel do golenia i maszynką zwykłą gole, a potem smaruje balsamem po goleniu i są gładziutkie. :)
myopic - Sob 07 Kwi, 2007

Ja do depilacji używam kremu Veet. Świetny. Goli bardzo dokładnie. Polecam :D
paulinka - Sob 07 Kwi, 2007

nie polecam kremu veet nie dosc że dostalam uczulenie to nie usuną wszystkich włosków widac zależy od skury i włosków
getu - Sob 07 Kwi, 2007

ja zawsze gole bo tak woli moja partnerka ;p a teraz sam sobie nie wyobrazam gdybym mial miec tam wlosy :D
kocurek - Sob 14 Kwi, 2007

hmm tak sie zastanawiam, jak golicie moszne na 0 to mowicie zeby byla skora rozluzniona, kurcze duzo jej wtedy i trzeba sie niezle nagimnastykowac zeby zgolic a i tak potem okazuje sie ze cos zostalo -> przynajmniej na razie tak u mnie, ale mam nadzieje ze to sie zmieni z czasem
Gość - Sob 14 Kwi, 2007

Ja moszne golę po kąpieli, wtedy skóra jest naciągnięta, więc efekt gładkości jest osiągnięty :)
top_secret - Nie 15 Kwi, 2007

ja bymm sobie troszke zostawił na jajka i wokol a pod pachami zgolił do łysa :roll:
Gość - Nie 15 Kwi, 2007

a po co zostawiać na jajkach.
Nie jest wygodnie jak dziewczyna ssie Ci jądra i przy okazji ma włosy w ustach.
Czy chciałbyś robić minetke dziewczynie zarośniętej ?? :)