Luźne dyskusje o męskich sprawach - Golenie miejsc intymnych.
wstydniś - Sob 03 Mar, 2007 Temat postu: Golenie miejsc intymnych. Jak ogolić moszne? Boję się ją ogolić bo wydaje się że ta skórka jest cienka i łatwo ją przeciąć. Co sądzicie na temat kremów do depilacji? Lepiej maszynko elek. czy z ostrzami?
Z góry dzięki
Gość - Sob 03 Mar, 2007
Ten temat był już na forum wcześniej poszukaj.
wstydniś - Sob 03 Mar, 2007
Szukałem to wyskoczyło mi tylko golenie twarzy i hrostki.
aartii - Sob 03 Mar, 2007
Kiedy już odpowiesz sobie na pytanie, po co chcesz to golić, to chyba najlepsze są maszynki z ostrzami, ale musisz być delikatny. Golić jest najlepiej, kiedy moszna jest jak najbardziej rozluźniona, czyli np. po gorącej kąpieli. Kremy do depilacji to metoda droższa i bardziej ryzykowna, wszak substancje te mają silne działanie i łatwo jest o podrażnienie lub reakcję alergiczną. Pozdrawiam.
wstydniś - Nie 04 Mar, 2007
Dzięki.
bad ziom - Pon 05 Mar, 2007
Ogolilem sobie wlosy lonowe na 0 - co za blad! juz na pewni nigdy tego nie zrobie - nie dosc ze mi sie nie podoba to jeszcze swedzi i wgl....... no ale tak na kilka mm to spox
doni - Pon 05 Mar, 2007
ja wczesniej sobie przycinalem na tak kilka mm ale w koncu moja panna mi powiedziala zebym sobie zgolil na 0 no a czego nie robi sie dla kobiet heh no i teraz jak juz sobie gole na 0 jakis czas to zaczyna mi sie to podobac ze taki gladziutki i w ogole, tylko ze te wloski agrr... czemu one tak szybko odrastaja.. :< ale jakos daje rade z poczatku mialem tez problem z krostami jak golilem tam wloski ale trening czyni mistrza i teraz to juz praktycznie ich nie ma.
A z goleniem moszny to juz wcale problemow nie mialem. Skora tam az taka cienka nie jest, jajka Ci sie nie wyleja i co to przeciecia jej to jak nie jezdzisz ostrzami w zlym kierunku (np poziomo ) to raczej nie powinienes przeciac, przynajmniej mi sie to jeszcze nie zdarzylo.
Najlepiej nie uzywac jednorazowek tylko czegos troche lepszego, np mach 3 Turbo, sam uzywam i nie narzekam. Najlepiej wlasnie zeby byly 3 ostrza i pasek.
Do tego balsam po goleniu, osobiscie uzywam takze Gillette balsamu do skory wrazliwej i moge go polecic i tak jak wczesniej bylo pisane.. skora powinna byc rozluzniona, najlepiej po goracej kapieli a jak nie to przemyj chociaz same jajka kilka razy pod ciepla woda zeby sie rozluznily pozniej po goleniu ewentualnie mozesz jeszcze przeplukac je zimna woda zeby pory na skorze sie zamknely no i na koniec wcieramy balsamik i wsio elegancko
Kremy do depilacji wychodza naprawde dosc sporo drozej i do golenia samych jajek hmm.. raczej nie potrzebne, lepiej zaopatrzyc sie w dobry balsamik. Maszynka elektryczna tez raczej odpada, przynajmniej jak dla mnie.. jakos nie mam do niej zaufania
Powodzenia
wstydniś - Sob 10 Mar, 2007
Ooo i o to mi chodziło, dzięki wielkie!
ziom88 - Czw 15 Mar, 2007
ja to biorę maszynke do golenia taką jak do włosów i jade po całości i jest gładziutko i milutko ;) na początku swędzi ale potem naprawde fajnie to wygląda
doni - Nie 18 Mar, 2007
taka maszynka do golenia glowy? a da sie taka zwykla maszynka do strzyzenia zjechac na 0 ? ;x zeby bylo tak gladko jak po goleniu maszynka do golenia jakas dobra?
Strikerx - Sro 21 Mar, 2007 Temat postu: odp
doni napisał/a: | taka maszynka do golenia glowy? a da sie taka zwykla maszynka do strzyzenia zjechac na 0 ? ;x zeby bylo tak gladko jak po goleniu maszynka do golenia jakas dobra? |
Taka do włosów na 0 chyba sie nie da. Sam takiej używam i na maksa mogę chyba na 1mm tak że zostają "kiełki"
Gość - Sro 04 Kwi, 2007
Ze cztery tygodnie temu sam ogoliłem mosznę na zero. Włoski nad penisem zostawiłem tak na 3 minimetry. dziewczyna mnie do tego namówiła, bo bardzo lubi ssać moje jądra. Troche gryzą jak odrastają ale bardzo to mi sie podoba i teraz juz bede golić
Co do techniki, to maszynka do golenia i pianka:) i bez żadnego zacięcia:)
Pozdro
adi86 - Pią 06 Kwi, 2007
ja sobie gole jajka zawsze podczas kąpieli. doprowadzam do wzwodu i jednocześnie jajka mi sztywnieją i robią się na kulkę i wtedy jest łatwo golić. oczywiście nakładam żel do golenia i maszynką zwykłą gole, a potem smaruje balsamem po goleniu i są gładziutkie.
myopic - Sob 07 Kwi, 2007
Ja do depilacji używam kremu Veet. Świetny. Goli bardzo dokładnie. Polecam
paulinka - Sob 07 Kwi, 2007
nie polecam kremu veet nie dosc że dostalam uczulenie to nie usuną wszystkich włosków widac zależy od skury i włosków
getu - Sob 07 Kwi, 2007
ja zawsze gole bo tak woli moja partnerka ;p a teraz sam sobie nie wyobrazam gdybym mial miec tam wlosy
kocurek - Sob 14 Kwi, 2007
hmm tak sie zastanawiam, jak golicie moszne na 0 to mowicie zeby byla skora rozluzniona, kurcze duzo jej wtedy i trzeba sie niezle nagimnastykowac zeby zgolic a i tak potem okazuje sie ze cos zostalo -> przynajmniej na razie tak u mnie, ale mam nadzieje ze to sie zmieni z czasem
Gość - Sob 14 Kwi, 2007
Ja moszne golę po kąpieli, wtedy skóra jest naciągnięta, więc efekt gładkości jest osiągnięty
top_secret - Nie 15 Kwi, 2007
ja bymm sobie troszke zostawił na jajka i wokol a pod pachami zgolił do łysa
Gość - Nie 15 Kwi, 2007
a po co zostawiać na jajkach.
Nie jest wygodnie jak dziewczyna ssie Ci jądra i przy okazji ma włosy w ustach.
Czy chciałbyś robić minetke dziewczynie zarośniętej ??
|
|