Luźne dyskusje o męskich sprawach - Golenie zarostu na twarzy,,,,,

chlopak_dojrzewa - Sob 24 Lut, 2007
Temat postu: Golenie zarostu na twarzy,,,,,
Siemka... juz kiedys poruszalem ten temat ale nie otrzymalem konkretnej odpowiedzi....
Mam takie pytanie...

Strasznie mi zalezy zeby miec zarost na twarzy ( ale taki juz pozadny ... ciemne wlosy a nie jakis j***y meszek) Wiec moje pytanie polega na tym... czy jest mozliwosc przyspieszenia wzrostu zarostu :) na twrazy,,,,, nie wiem czy golic sie bez pianki czy z pianka plz HELP!!

***a mam prawie 16 lat*****

adadverts - Sob 24 Lut, 2007

Nie da się przyspieszyć "wzrostu zarostu". On sobie sam urośnie, kiedy uzna za stosowne. Jeśli masz już cokolwiek do golenia (mogą być jasne włoski, ale przynajmniej grubsze i długie, a nie żaden niewidoczny meszek), to możesz to ogolić raz/dwa razy w tygodniu.

Więcej nic nie poradzisz - w twoim wieku to jeszcze zwykle za wcześnie na zarost.

chlopak_dojrzewa - Sob 24 Lut, 2007

Ok dzieki.... A ty ile miales lat jak musiales sie zaczac golic czesciej i zaczely sie pojawiaac czarne wlosy takie jak u doroslego faceta?? :P )
adadverts - Sob 24 Lut, 2007

Z tego co pamiętam to było to 18-19 lat.
Ale do dzisiaj nie mam zbyt bujnego zarostu. Kwestia genów...

zola - Sob 24 Lut, 2007

Wita. ciesz sie ze nie masz zarostu na twarzy, Ja teraz mam 17 lat a od 1,5 roku musze sie golić codziennie, a to jest denerwujące.
bad ziom - Sob 24 Lut, 2007

zarost jest fajny, bardzo mi sie podoba :)
Fantom17 - Nie 25 Lut, 2007

jeszcze pozniej bedziesz zalowal ze masz ten zarost,bo bedziesz wstawal i codziennie rano trzeba sie bedzie ogolic, ja mam 18 lat i co prawda musze sie golic co 4 dni bo potem mam juz za dlugie te wlosy ale i tak strasznie mnie to irytuje

ZAROSTOWI MOWIE NIE!

Georgx4 - Nie 25 Lut, 2007

Fantom17 zgadzam sie z Toba ja jestem troche starszy od Ciebie i gole sie codziennie albo co drugi dzien i mnie wrecz kur***a bierze kiedys lbialem sie golic ale od kiedy czesto sie gole mam tego po dziurki w noscie
harold mckee - Nie 25 Lut, 2007

narzekacie :P ja tam to lubie :) gole sie co drugi dzien :P mam 18 lat :P hehe, kiedy to robie i widze sie w lustrze to od razu dodaje mi to, moze to glupie ale tak jest, meskosci :P
Bruno Pelletier - Nie 25 Lut, 2007

oj, oj, oj

ja tam niecierpię sie golić...

poza tym nie przepadam za zarośniętymi kolesiami ;)

chlopak_dojrzewa - Nie 25 Lut, 2007

A mam pytanie co do Golarek....

czy jest jaka roznica miedzy Gilet for Woman i giletter for man.......

Czy jak bede sie golic for man to syzbciej zaczna odrasatc...
czy jalk woman???

adadverts - Nie 25 Lut, 2007

Cytat:
czy jest jaka roznica miedzy Gilet for Woman i giletter for man.......

Podejrzewam, że różnią się one po prostu kolorem i estetyką :wink: Golą zapewne tak samo.
Jeśli miałbym coś polecić to byłaby to maszynka jednoczęściowa Gilette albo Wilkinson z 3 ostrzami (koszt: 4-5 zł/sztuka) - zdecydowanie najlepsze. No i oczywiście kup sobie swoją własną maszynkę, nie używaj cudzej :wink:

chlopak_dojrzewa - Nie 25 Lut, 2007

ale golic sie na sucho czy kupic pianke.... jhak lepiej??
Malebolgia - Nie 25 Lut, 2007

radzę z pianką. nie będzie tylu podrażnień na skórze po goleniu oraz cały proces szybciej przebiega :)