Masturbacja - czy to prawda

dkbb - Pią 30 Cze, 2023
Temat postu: czy to prawda
Na jednym forum (nie, nie katolickim) mężczyźni pisali że zbyt częste fapanie sprawia że chłopak/mężczyzna niewieścieje. Twierdzili że jak przez dłuższy czas się nie masturbują to stają się pewniejsi siebie, mają więcej energii do działania, mniej boją się podejść do ładnej laski, i obniża im się głos. Tłumaczyli to tym że walenie konia obniża poziom testosteronu, i podnosi poziom prolaktyny.

Czy zauważyliście coś takiego u siebie, czy to tylko ich wkrętka?

Chomiczy - Pią 30 Cze, 2023

Brzmi jak teksty z nauk przedmałżeńskich :)

Wg informacji jakie mam + to co znalazłem w internecie, masturbacja ma marginalny wpływ na testosteron.
Z różnych przyczyn miałem kiedyś okres abstynencji (circa 25dni) i zaobserwowałem reakcję organizmu w drugą stronę niż przytoczona przez Ciebie ;)

Podsumowując- w mojej opinii- bullshit :)

fenis - Pon 03 Lip, 2023

Bzdury. Po prostu rózni ludzie mają inne potrzeby seksualne i odczuwają potrzebę aby sobie ulżyć.
Ancymon - Pon 03 Lip, 2023

dkbb napisał/a:
Twierdzili że jak przez dłuższy czas się nie masturbują to stają się pewniejsi siebie, mają więcej energii do działania

To akurat wydaje się możliwe. Nie bez przyczyny sportowcy (szczególnie piłkarze) mają zakaz uprawiania seksu przed ważnymi zawodami/meczami.

Dekarion - Czw 06 Lip, 2023

Ad 1: Teoretycznie tak. Powinien wzrosnąć wtedy delikatnie poziom testosteronu, co może mieć wpływ na samopoczucie i pewność siebie. W moim odczuciu warto spróbować. Ja, po tygodniowej abstynencji, zawsze mam więcej siły i ochoty na wszystko ;)

Ad 2: To nie do końca tak działa. Po waleniu masz po prostu strzał endorfiny i wyrównanie testosteronu -koniec. Przy stosunku jest to trochę bardziej skomplikowane, główną różnicą jest chyba fakt, że czujesz się spełniony - nie tylko fizycznie, ale masz też satysfakcję z całego aktu

toton - Wto 11 Lip, 2023

Bardzo często walę konia i nie zauważyłem żadnych zmian, bym zniewieściał, laski też ma często i są mną zainteresowane, więc to jakaś ściema.
Czerwikss - Sro 12 Lip, 2023

Jakieś pierdzielenie, masturbacja nie przeszkadza mi w seksie z kobietą :)
dkbb - Pią 14 Lip, 2023

Ale tak na serio :

1.Czy faktycznie można stać się pewniejszym siebie dzięki braku masturbacji?

2. Skoro po waleniu facet niewieścieje, to czy po ruchaniu też?

Pytam serio.

toton - Pon 17 Lip, 2023

Ad 2:
Jesli nie widzisz roznicy - wal.
Zaoszczedzisz sobie od cholery klopotow z kobietami.