Luźne dyskusje o męskich sprawach - Depilacja męska

mates08 - Pon 06 Mar, 2023
Temat postu: Depilacja męska
Witam. Golę się całkowicie w miejscach intymnych już 7 lat maszynką . Depilacja laserem odpada , woskiem czy pastą cukrową w gabinecie też bo jest ona przeważnie w dużych miastach a ja pochodzę z mniejszej miejscowości. Myślałem o plastrach z woskiem takich z drogeri ew krem, ale chciałbym mieć efekt na dłużej . Co polecacie ? Jakie macie sposoby ?
fenis - Wto 07 Mar, 2023

Wiesz, sam raczej nie odważyłbym się samodzielnie na wosk w tej okolicy, bo jest to bardzo bolesne. Kremu próbowałem, nie jestem fanem. Daje rezultaty tak na max 2 dni, potem i tak odrasta. A maże się okropnie i śmierdzi.

Brałeś pod uwagę domowy depilator laserowy?
https://www.mediaexpert.p...137684e9a717b33
Nie daje efektu na zawsze ale wystarczy użyć raz na 2-3 tygodnie i jest gładko

mates08 - Wto 07 Mar, 2023

Laseru się boję bo jednak jądra płodność etc. Myślałem o wosku
gotb - Sro 08 Mar, 2023

Parę machnięć maszynką co parę dni pod prysznicem czy w wannie działa. Zajmuje to góra pół minuty. Po co się męczyć skomplikowanymi metodami?
dkbb - Sro 08 Mar, 2023

gotb napisał/a:
Parę machnięć maszynką co parę dni pod prysznicem czy w wannie działa. Zajmuje to góra pół minuty. Po co się męczyć skomplikowanymi metodami?

U mnie odpada bo mam podrażnienia. Jak używasz maszynki to nie wyskakują Ci czerwone krosty? Sam mam z tym spory problem.

Amator - Czw 09 Mar, 2023

Osobiście polecam wosk, trochę bolesne ale za to długotrwały efekt.
toton - Pią 10 Mar, 2023

Amator napisał/a:

A nie wrastają Ci po tym włosy?

mates08 - Pią 10 Mar, 2023

Amator napisał/a:

Jakich plastrów używasz?

betor - Sro 22 Mar, 2023

mates08 napisał/a:
Amator napisał/a:

Jakich plastrów używasz?

Ja kiedys uzywalem ale potem wrastaly mi wlosy, lepszy moim zdaniem krem

mates08 - Pią 24 Mar, 2023

betor napisał/a:
mates08 napisał/a:
Amator napisał/a:

Jakich plastrów używasz?

Ja kiedys uzywalem ale potem wrastaly mi wlosy, lepszy moim zdaniem krem

A z jakiej firmy ? Plastry ? Ciekawi mnie spróbować a jak będzie lipa to dalej zostanie golarka

Siwy1945 - Pią 31 Mar, 2023

Jeśli chodzi o depilację to używam żelu do golenia i maszynki GILLETTE FUSION5 testowałem różne i ta daje najlepszy efekt ,goli dokładnie i idealnie na gładko. W lato natomiast co trzy tygodnie chodzę do kosmetyczki na depilację brazylijska woskiem więc z czystym sumieniem mogę polecić taki zabieg.

Wracając jednak do golenia samemu właśnie dzisiaj się goliłem takim zestawem jak wspomniałem wcześniej