Luźne dyskusje o męskich sprawach - Seks ilość kontra jakość

juansto - Pon 24 Paź, 2022
Temat postu: Seks ilość kontra jakość
A więc, powiedzcie, jak to u Was wygląda. Czy bardzo częsty seks wpływa u Was ujemnie czy dodatnio na jego jakość, a może w ogóle nie ma to wpływu? Z kolei, czy okresowa (kontrolowana lub nie) abstynencja seksualna powoduje zwiększenie czy zmniejszenie jakości współżycia? A jak częstotliwość seksu wpływa na subiektywną atrakcyjność partnera?
Jeśli chodzi o mnie, a właściwie o nas, mnie i moją Dziewczynę, to odkryliśmy, że taka krótka, często spowodowana czynnikami zewnętrznymi, przerwa we współżyciu dobrze nam robi, skutecznie zapobiega rutynie, daje duży zastrzyk pikanterii.

DTTPO - Pon 24 Paź, 2022

Nie zauważyłem u nas nigdy by częstotliwość miała negatywny wpływ na seks. Główny wpływ maja u nas warunki zewnętrzne i wewnętrzne, tzn. Czy mamy dosyć czasu, wygodne miejsce, i wystarczająco sił i wolny umysł od zmartwień.

Choć faktycznie, gdy jest przerwa, to potem sobie w trakcie myślę, o matko jak przyjemnie, zemu nie robimy tego częściej 🤣

A i już nie pamiętam, czy kiedykolwiek było za często, chyba nigdy. Na pewno nie ostatnie lata.

dkbb - Wto 25 Paź, 2022

Lubie czasem zrobic dluzsza przerwe (czasem tygodniowa) ... zdecydowanie poprawia to wrazenia podczas stosunku.
Choc nie przecze, ze dwu lub trzykrotny stosunek w ciagu dnia tez nie jest niczym obnizajacym jakosc ... jednak po abstynencji jest ... inaczej.

Ancymon - Sob 29 Paź, 2022

Przerwa powoduje, że potem wrażenia (tęsknota) są większe.
Natomiast w każdej sytuacji warto postawić na jakość, co nie zawsze musi oznaczać zmniejszenie ilości.

toton - Pon 31 Paź, 2022

Lubie czasem zrobic dluzsza przerwe (czasem tygodniowa) ... zdecydowanie poprawia to wrazenia podczas stosunku.
Choc nie przecze, ze dwu lub trzykrotny stosunek w ciagu dnia tez nie jest niczym obnizajacym jakosc ... jednak po abstynencji jest ... inaczej.

Czerwikss - Czw 10 Lis, 2022

U mnie z kolei to bywa róznie, ale zwykle dłuższa przerwa ( nie więcej niz tydzien ) powoduje, że ma sie jeszcze wiekszą ochote na sex, a wtedy smakuje on jeszcze lepiej.
Ale wszystko zalezy od stuacji, klimatu, chęci.
Z drugiej strony codzienne maratony tez są ok, ale przyznaje, że po jakimś czasie moze dopasc rytyna i lekkie znudzenie. Dlatego lekkie przerwy w dostawie jak najbardziej wskazane!!!