Wielkość Penisa - Zwis vs. Erekcja: czy duża różnica?

Amk87 - Wto 16 Sie, 2022
Temat postu: Zwis vs. Erekcja: czy duża różnica?
Kiedyś czytałem, że penis w zwisie może mieć taką samą wielkość jak w erekcji ale może także powiększać się. Jak jest u Was? Bo mnie szczerze wpędza to trochę w kompleks. Mój w stanie miękkim ma 8cm dociskając do kości, w erekcji 16-17. Na basenie czy saunie trochę mi dziwnie pomykać z takim mikro ogórem 😉😔
potrzebny - Wto 16 Sie, 2022

Mam podobnie jak Ty. Jakieś 7-8 cm w spoczynku i 16-17 we wzwodzie. Też zauważyłem że u niektórych facetów różnica między stanem w spoczynku i we wzwodzie jest mniejsza, więc mają się czym pochwalić nawet w spoczynku.

Mogę jedynie dodać, że rozmiar w spoczynku jest zawsze różny, bo zależy np. od temperatury (każdemu się kurczy w chłodzie) albo od ucisku bielizny na jądra. Ale w spoczynku z naturą nie wygrasz. Ja już się z tym pogodziłem.

Chyba jedynym wyjściem jest prezentowanie sprzętu zawsze w erekcji. Wtedy zawsze będzie się wyróżniał na plus 😅

loram15 - Wto 16 Sie, 2022
Temat postu: Re: Zwis vs. Erekcja: czy duża różnica?
To ja mam odwrotnie :) W spoczynku 10,5 -a jeszcze jak nago wśród innych to delikatnie się podpompuje do 12, a stanie erekcji pełnej ma 14 :D wiec niemal taki sam....

Amk87 napisał/a:
Na basenie czy saunie trochę mi dziwnie pomykać z takim mikro ogórem 😉😔

Na siłowni i saunie mogę paradować :) w łóżku już mniej pewny siebie :D

Amk87 - Wto 16 Sie, 2022
loram15 napisał/a:
To ja mam odwrotnie :) W spoczynku 10,5 -a jeszcze jak nago wśród innych to delikatnie się podpompuje do 12, a stanie erekcji pełnej ma 14 :D wiec niemal taki sam....

Amk87 napisał/a:
Na basenie czy saunie trochę mi dziwnie pomykać z takim mikro ogórem 😉😔

Na siłowni i saunie mogę paradować :) w łóżku już mniej pewny siebie :D

I sam nie wiem czy to lepiej czy gorzej :P Weź tu dogodź chłopu i tak źle i tak niedobrze 😆

[ Dodano: Wto 16 Sie, 2022 ]
potrzebny napisał/a:
Mam podobnie jak Ty. Jakieś 7-8 cm w spoczynku i 16-17 we wzwodzie. Też zauważyłem że u niektórych facetów różnica między stanem w spoczynku i we wzwodzie jest mniejsza, więc mają się czym pochwalić nawet w spoczynku.

Mogę jedynie dodać, że rozmiar w spoczynku jest zawsze różny, bo zależy np. od temperatury (każdemu się kurczy w chłodzie) albo od ucisku bielizny na jądra. Ale w spoczynku z naturą nie wygrasz. Ja już się z tym pogodziłem.

Chyba jedynym wyjściem jest prezentowanie sprzętu zawsze w erekcji. Wtedy zawsze będzie się wyróżniał na plus 😅

To mega pocieszające, że nie jestem w tym sam 😉🤘

U mnie to wygląda mniej wiecej tak.

https://m.fotosik.pl/zdjecie/7aeaf882549f9d68

https://m.fotosik.pl/zdjecie/569408407191ca9c

potrzebny - Wto 16 Sie, 2022

Amk87, no.to spora róznica, ale nie ma się co przejmować wyglądem w sppczynku. Najważniejsze że sprzęt sprawny i użytkownik zadowolony 😊
onesa - Sro 17 Sie, 2022

Wielkosc penisa w spoczynku nie ma nic do wielkosci penisa we wzwodzie. Tak wiec nie ma sobie co tym zawracac glowy ;)
dkbb - Pią 19 Sie, 2022
[quote="Amk87"]
loram15 napisał/a:

Wow, różnica niesamowita.

Amk87 - Pią 19 Sie, 2022
[quote="dkbb"]
Amk87 napisał/a:
loram15 napisał/a:

Wow, różnica niesamowita.

No niestety. Żeby nie czuć dyskomfortu na basenie czy opalając się nago, staram się go delikatnie obudzić, żeby nie było pełnej erekcji, ale żeby nie wyglądał na takiego korniszona :P

cape_horn - Wto 23 Sie, 2022

Kolega Amk87 poruszył problem, który bardzo często pojawia się na forach amerykańskich. Amerykanie wynaleźli dwie śmieszne nazwy: shower (odpowiednik po niemiecku Fleischpenis) i grower (Blutpenis). Trudno to przetłumaczyć. Pierwszy to taki penis prysznicowy, czyli idzie sobie koleś z miękkim i wszyscy podziwiają jego sprzęt. Ale jemu mało już co urośnie. Ten drugi to hodowca – wisi mu ok. 8 cm, ale jak zacznie rosnąć, no to maczuga :D
To oczywiście w skrócie. Różnica polega na wypełnianiu się ciał jamistych penisa. Z badań wynika, że w USW większość to jednak hodowcy.
A jak tam u kolegów z tymi sprawami?

Devasta - Wto 23 Sie, 2022

Rozbawiłes mnie hahha
Prysznicowy? Ja to zawsze myślałem, że od 'show' to bardziej jak pokazowy. Czyli w zwisie ma spore rozmiary.
Hodowca? Tutaj tak samo, od 'grow' czyli rosnąć. Rozmiar się zmienia przy erekcji.

Nie mam nic złego na myśli, ale rozbawiłeś mnie 😁

Jeśli chodzi o mnie to grower.

Amk87 - Wto 23 Sie, 2022

cape_horn napisał/a:
Kolega Amk87 poruszył problem, który bardzo często pojawia się na forach amerykańskich. Amerykanie wynaleźli dwie śmieszne nazwy: shower (odpowiednik po niemiecku Fleischpenis) i grower (Blutpenis). Trudno to przetłumaczyć. Pierwszy to taki penis prysznicowy, czyli idzie sobie koleś z miękkim i wszyscy podziwiają jego sprzęt. Ale jemu mało już co urośnie. Ten drugi to hodowca – wisi mu ok. 8 cm, ale jak zacznie rosnąć, no to maczuga :D
To oczywiście w skrócie. Różnica polega na wypełnianiu się ciał jamistych penisa. Z badań wynika, że w USW większość to jednak hodowcy.
A jak tam u kolegów z tymi sprawami?

Nieźle! Skąd dane, że większość to hodowcy? W prawdziwe czytałem tylko o badaniach na pewnej grupie osób, ale spośród 274 zgłoszonych uczestników 73 (około 26 procent) uczestników było hodowcami, a 205 było prysznicami.

juansto - Czw 25 Sie, 2022

Smieszne nazwy, pierwszy raz się z tym spotkałem :D Moim zdaniem jednak wiekszosc to hodowcy, prysznicowych z naprawde duzymi palami wielu nie widziałem
loram15 - Pon 29 Sie, 2022

juansto napisał/a:
Smieszne nazwy, pierwszy raz się z tym spotkałem :D Moim zdaniem jednak wiekszosc to hodowcy, prysznicowych z naprawde duzymi palami wielu nie widziałem

Też podobnie uważam, że gdzie nie spojrzeć tam hodowca :) powiedziałbym że 80% to maluchy podczas snu :)

cape_horn - Pon 29 Sie, 2022

Oczywiście ma rację kolega @Devasta - przesadziłem z tymi kiepskimi tłumaczeniami. O tyle z prysznicem to się składa, że ci z dużą fają w stanie spoczynku lubią paradować pod prysznicem, żeby stresować tych niewyrośniętych.
Ale zjawisko i tak istnieje, a my często ulegamy błędnym ocenom w sytuacjach odkrytej nagości. Pozdrawiam, CH

michalza - Wto 30 Sie, 2022

Sam tez mam palké niewielka w spoczynku, ogólnie kiedys sie tym przejmowalem, w ostatnim czasie przestaje na to zwracac uwage . Szczególnie, ze jak zauwazyliscie wiekszosc ma takie niewielkie palki w spoczynku
sikora92 - Wto 30 Sie, 2022

Taka prawda że jednak duża część mężczyzn ma małe penisy w zwisie, i myślę że nie ma co nad tym płakać. Sam przy braku erekcji mam niedużego, ważne że w erekcji się dobrze prezentuje 😉 Taka już nasza natura
qwerty882 - Czw 01 Wrz, 2022

sikora92, prawdę mówisz. Sam mam tak samo i nie widzę tu pola do kompleksów, zwłaszcza jeśli wszystko jest ok w trakcie erekcji to czym się martwić. Temat chyba można zamykać 😉
Malutki1413 - Pią 24 Paź, 2025

U mnie rośnie z 6cm w zwisie do 14.5-15
juansto - Pią 24 Paź, 2025

Malutki1413 napisał/a:

spory wzrost, naprawdę

Siwy1945 - Pią 24 Paź, 2025

Malutki1413 napisał/a:

U mnie też między pełnym spoczynkiem a pełnym wzwodzie jest bardzo duża różnica w rozmiarze i to naprawdę bardzo duża w porównaniu między spoczynkiem a wzwodem jest to kilkanaście cm

fenis - Pon 27 Paź, 2025

U mnie z 5 do 15. Ponad 10 cm róznicy
Siwy1945 - Sro 29 Paź, 2025

fenis napisał/a:
U mnie z 5 do 15. Ponad 10 cm róznicy

Cześć w odpowiedzi na temat związany z różnica w wielkości rozmiarze penisa między pełnym spoczynkiem a pełnym wzwodem napisałeś ze u ciebie jest to ponad 10 cm różnicy w rozmiarze jest to dość duża różnica w wielkości przy rozmiarze 5 cm długości w spoczynku i 15 cm jakie masz w wzwodzie w tej sytuacji dość dobrze widać ponad 10 cm różnicy
Nie jest to mała różnica ale nie jest tez jakoś bardzo duża wiem coś o tym bo ja mam bardzo dużą różnicę między spoczynkiem a wzwodem jest to kilkanaście cm długości u mnie tak to wygląda w pełnym spoczynku rozmiar wielkość mojego penisa to niecałe 4 cm długości 10,5 cm obwódu natomiast jeśli chodzi o rozmiar penisa w pełnym wzwodzie różnica jest bardzo mocno widoczna ponieważ wtedy rozmiar wielkość to 18,5 cm długości i 13,5 cm obwódu tak to wygląda u mnie jeśli chodzi o rozmiar różnicę wielkość

dkbb - Sro 29 Paź, 2025

A tak z ciekawości to od czegos zależy? Czy po prostu kwestia osobista i u każdego jest inaczej?
Siwy1945 - Sro 29 Paź, 2025

dkbb napisał/a:
A tak z ciekawości to od czegos zależy? Czy po prostu kwestia osobista i u każdego jest inaczej?

Oczywiście u każdego mężczyzny wyglada i prezentuje się inaczej jeśli chodzi o rozmiar różnicę w wielkości między spoczynkiem a pełnym wzwodem każdy z nas się w tej sytuacji wyróżnia jest to normalne tak jesteśmy stworzeni i jest to dla każdego z nas całkowicie indywidualna kwestię jeśli chodzi o różnicę jeśli chodzi o rozmiar wielkość w spoczynku i wzwodzie tak samo każdy z nas inaczej wygląda w spoczynku,wzwodzie jest inaczej ułoży wygięty uniesiony itd

[ Dodano: Sro 29 Paź, 2025 ]
U mnie tak jak pisałem wcześniej post jest bardzo mały rozmiar penisa w pełnym spoczynku ale już w kiedy osiąga pełen wzwod jest kilkanaście razy większy ale ilu mężczyzn tyle różnych odpowiedzi I opisów tej sytuacji kwestią indywidualna u każdego z nas jest różnica między wielkością

Czerwikss - Pią 31 Paź, 2025

Większość penisów to tzw "penisy niespodzianki", czyli mały na początku, a w gotowości powiększą się dwu, trzykrotnie.

Należy również pamiętać o tym, że penis w spoczynku reaguje na bodźce zewnętrzne. Im zimniej tym mniejszy, im cieplej tym...niekoniecznie większy Lubi raczej naturalne temperatury.

Siwy1945 - Pią 31 Paź, 2025

Czerwikss napisał/a:
Większość penisów to tzw "penisy niespodzianki", czyli mały na początku, a w gotowości powiększą się dwu, trzykrotnie.

Należy również pamiętać o tym, że penis w spoczynku reaguje na bodźce zewnętrzne. Im zimniej tym mniejszy, im cieplej tym...niekoniecznie większy Lubi raczej naturalne temperatury.

To ja właśnie mam tak zwanego " penis niespodziankę" jest bardzo mały na początku ale w momencie kiedy osiąga pełną gotowość jest kilkanaście razy większy.
No I u mnie bodźce zewnętrzne jak temperatura czy zimna woda nie działają bo już nie ma co robić się mniejsze cały czas wygląda tak samo w spoczynku