Stulejka - obrzezanie!! Ważne pytanie

dziadek - Wto 09 Sty, 2007
Temat postu: obrzezanie!! Ważne pytanie
Czy jak się obrzeza penisa to skóry na żołędziu w ogóle nie ma?? Czy jest obrzezanie jakieś częściowe? Czy tak potem z żołędziem na wierzchu nie jest jakoś dziwnie w portkach? Jak na to laski w ogóle patrzą? Ja do końca podczas erekcji nie mogę zsunąć skórki, albo jest to duży trud dla mnie. Jest coś takiego jak jakieś obrzezanie w małym stopniu?
rafix86 - Wto 09 Sty, 2007

częsciowego obrzezania nie ma ale jest podcinanie wiązadła. jezeli naplet schodzi ale tylko częściowo. Tobie bym jednak polecał obrzezanie, tylko zadbaj o dobrego chirurga. a co do odczuc to nie doradze bo nie mam takiego problemu. 3m sie
dziadek - Sro 10 Sty, 2007

tzn więzadło miałem już podcięte, ale moim zdaniem problem tkwi w tym, że żołądź podczas erekcji nie chce wyjść do końca ze skóry albo podczas mocniejszego napięcia normalnie czuję jakby rozrywał skórę. To jest mała stulejka pewnie, ale dziwnie tak z żołędziem na wierchu będzie chodzić 24 na dobę. Można jakoś rozszerzyć tą skórkę??
Adamus-3005 - Sro 10 Sty, 2007

dziadek napisał/a:
... Można jakoś rozszerzyć tą skórkę??

Można. Skóra jest najbardziej elastyczną i rozciągliwą tkanką ciała ludzkiego. Proponuję rozciąganie w stanie spoczynku. Nakleży wsunąć pod napletek dwa palce (mogą być małe) i zwykłe rozciąganie. Można jeszcze innymi technikami - już kiedyś opisywałem ten temat (chyba w 2005 roku).

A jeśli chodzi o obrzezanie - kwestia przyzwyczajenia - nie przeszkadza w niczym. A partnerka nie zwróci uwagi. Są natomiast kobiety, które preferują obrzezanych partnerów.

muchomorek - Czw 11 Sty, 2007

Fuck off madafaka spamers!!!!!! :evil: :evil: :evil: Z góry przepraszam.
stal - Pią 12 Sty, 2007

a ja mam pytanie z obrazeniami skory na stulejce tzn czesto m isie zrasta a pozniej skora peka np gdy penis staje.To z tym problemem do ktorego lekarza msuze sie wybrac?? urolog czy dermatolog??
sebaXseba - Sob 13 Sty, 2007

stal napisał/a:
... do ktorego lekarza msuze sie wybrac?? urolog czy dermatolog??

jezeli dobrze cie zrozumialem to musisz isc do dermatologa bo to z urologiem nic nie ma wspolnego (jezeli dobrze zrozumialem twoj problem

Arek13 - Czw 25 Sty, 2007

stal napisał/a:
a ja mam pytanie z obrazeniami skory na stulejce tzn czesto m isie zrasta a pozniej skora peka np gdy penis staje.To z tym problemem do ktorego lekarza msuze sie wybrac?? urolog czy dermatolog??

To tzw zrastanie napletka idz do urologa