Krosty i plamki - Biale cos
xxoloxx - Pią 29 Gru, 2006 Temat postu: Biale cos pytanie, co to jest?
http://img92.imageshack.u...ge=peniscx0.jpg
mam to od kilku miesiecy, biale plamy na zoledziu, nie boli, nie piecze, sexu nie uprawiam od ponad roku, to sie pojawilo jakies pol roku temu, isc do dermatologa z tym?
harold mckee - Pią 29 Gru, 2006
tak .. ja bym poszedl ..
xxoloxx - Pon 08 Sty, 2007
no szkoda ze nikt nie wiem co to jest, sie w srode okaze co powie pani doktor, pozdrawiam
Strikerx - Pon 08 Sty, 2007 Temat postu: odp człowieku dzida do lakarza jeszcze takiego czegoś nie widziałem...
dep - Sob 12 Maj, 2007
Czy wie ktos co to moze byc , bo chyba posiadam to samo
maciek18 - Sro 16 Maj, 2007
Jeśli ktoś był z tym u dermatologa to proszę odpisać, bo chyba mam podobny problem.
PunX - Czw 17 Maj, 2007
bardzo mozliwe ze to grzybica raze odwiedzic pana/pania w bialym fartuszku
lokeer - Nie 27 Maj, 2007
co to wreszcie bylo, bo ja mam jakies biale krostki u ujscia cewki na zoledziu, bylem z 5 razy u lekarza i nic nie pomoglo. A urologa w miescie nie mam...
adadverts - Pon 28 Maj, 2007
Na moje oko - grzybica. Smarować Clotrimazolem (w słabym stężeniu dostępny bez recepty). Jak nie pomoże - do lekarza.
mask - Sob 22 Gru, 2007
A jeśli lekarz przepisał clorimatizol i jest jeszcze gorzej?
Od dwóch miesięcy stosuję - chociaż już teraz przerwałem - i jest tragicznie - napletek zwęził się - coś jak stulejka - nie mogę go zsunąć w wzwodzie:(
a plamy jak były tak są
kurffffa nie wiem już co robić:(
[ Dodano: Sro 02 Kwi, 2008 ]
mineło kilka miesięcy - a nikt nie potrafi mi pomóc - trzeba chyba jednak do lekarza...
artuss81 - Sob 12 Lip, 2008 Temat postu: Re: Biale cos
xxoloxx napisał/a: | pytanie, co to jest?
http://img92.imageshack.u...ge=peniscx0.jpg
mam to od kilku miesiecy, biale plamy na zoledziu, nie boli, nie piecze, sexu nie uprawiam od ponad roku, to sie pojawilo jakies pol roku temu, isc do dermatologa z tym? |
Czy ktoś zna odpowiedz na pytanie xxoloxx Bardzo bym chciał ją poznać Pozdrawiam
Aha i co pomogło ???
Hariko - Sob 12 Lip, 2008
zrob posiew! i bedzie wiadomo co to jest! nie czekaj tylko wal do dermatologa!!!
lind - Nie 10 Sie, 2008
Jeśli otwór lub krawędź napletka jest twarda i pokryta białymi bliznami, a tkanka ta jest nieelastyczna i nie rozszerza się przy cofnięciu skóry i przeszkadza w oddawaniu moczu lub seksie, to niestety przykra wiadomość dla Ciebie - masz marskość żołędzi i napletka, a jest to poważniejsza odmiana liszaja twardzinowego, atakuje on skórę napletka u nieobrzezanych mężczyzn. Nie jest zaraźliwy, ale może okazać się, że obrzezanie będzie niezbędne.
IscreaMan - Czw 28 Sie, 2008
lind napisał/a: | Jeśli otwór lub krawędź napletka jest twarda i pokryta białymi bliznami, a tkanka ta jest nieelastyczna i nie rozszerza się przy cofnięciu skóry i przeszkadza w oddawaniu moczu lub seksie, to niestety przykra wiadomość dla Ciebie - masz marskość żołędzi i napletka, a jest to poważniejsza odmiana liszaja twardzinowego, atakuje on skórę napletka u nieobrzezanych mężczyzn. Nie jest zaraźliwy, ale może okazać się, że obrzezanie będzie niezbędne. |
Jestem również tego samego zdania, że to BXO (Balanitis Xerotica Obiterans) czyli liszaj zanikowy (LSA) dotyczący skóry żołędzia albo napletka. Inna nazwa (tradycyjna) to właśnie marskość żołędzi i napletka.
Na pewno zgłosiłeś się już z tym do dermatologa. Czy możesz podać nam diagnozę która ustalił i na jakiej podstawie (czy zrobił biopsję do badania histopatologicznego)?
Pozdrawiam.
|
|