Luźne dyskusje o męskich sprawach - Bolesne pulsowanie

Montana99 - Pią 09 Lut, 2018
Temat postu: Bolesne pulsowanie
Witam. Mam 18 lat. Od okolo 5 miesięcy moim erekcjom towarzyszy bardzo silne pulsowanie. Powoduje ono spory ból i dyskomfort w miejscach publicznych gdyż pulsowanie widoczne jest nawet przez spodnie. Ma ktoś pomysł co to może być i czy nalezy udać się do lekarza? Dodam, że towarzyszy temu dosyc szybkie bicie serca.
Per Rectum - Pią 09 Lut, 2018

Stanowczo skonsultowałbym się z lekarzem. Tak mocny, szybki puls może być niebezpieczny. Poszedłbym do internisty lub kardiolologa.
Pozdrawiam

Montana99 - Pią 09 Lut, 2018

Dzięki kardiologa mam za 3 tygodnie. Chcialem jeszcze spytac czy Tego typu przypadłość może mi utrudniać współżycie z partnerem?
Per Rectum - Pią 09 Lut, 2018

Jak najbardziej może utrudniać, bo przecież źle się czujesz w chwili kiedy dzieje się, to co opisałeś. Trzeba zbadać przyczyny tej tachykardii. Szybkie bicie serca bez wysiłku fizycznego, to nic innego jak zaburzenie rytmu, które może prowadzić do rozmaitych powikłań. Należy więc rozwikłać jakie jest tego źródło.
Sugerował bym przez te 3 tygodnie mierzyć i zapisywać ciśnienie krwi i puls (rano i wieczorem oraz koniecznie w chwilach, gdy występuje Twój problem), żeby pójść do lekarza już z jakimiś wynikami, a nie z tzw. pustą łapą. ;)
Pozdrawiam

https://portal.abczdrowie.pl/tachykardia