Inne problemy - problem z jądrami
marian8800 - Sro 20 Gru, 2006 Temat postu: problem z jądrami cześć,
chciałem zwrócić się do Was z pewnym problemem. Mianowicie chodzi o to że jedno z jąder (lewe) jest wyraźnie większe od drugiego. W czasie wzwodu jest to mniej widoczne. Gdy stoję lewe jądro jest osadzone ok. 3cm niżej niż prawe no i poza tym jak już wspomniałem wydaje się wyraźnie większe. Oprócz tego gdy dotykam tego większego jądra czuje coś w środku. Nie jest to jakieś twarde ciało czy coś w tym stylu. Jest to po prostu jakiś płyn. Odczuwam to jakby w tym większym jądrze było więcej płynu niż w mniejszym. Mogło by się wydawać że są to przydawki [pozostalości po rozwinięciu jądra], jednak jak przeczytałem na tym forum te przydawki są raczej mięsiste i są połączone z jądrem, więc to raczej odpada [chociaż nie na 100%]. Czekam na Waszą pomoc
I jeszcze jedno. Na penisie zauważyłem małą brązową plamkę {0,5 na 0,5 cm}. Znajduje się ona na prąciu nie na żołędziu. Czy może być to coś groźnego?
harold mckee - Czw 21 Gru, 2006
jadra naturalnie ... jedno wieksze od drugiego .. a drugi problem to moim zdaniem sa przyatki .. wlasnie .. ktore wykluczles raczej .. plamka tez bym sie ni eprzejmowal .. ogolnie jest ok
tylko te 3 cm .. hmmm sprawdzales u lekarza ?
marian8800 - Czw 21 Gru, 2006
wielkie dzięki za odpowiedź
jak do tej pory nie byłem u lekarza
z tymi 3cm trochę przesadziłem
to większe jądro znajduje się jakieś 1,5-2cm niżej [przed chwilą mierzyłem ]
P.S. I jak sądzisz powinienem iść z tymi przytakami dolekarza?
uwazam ze jest to taka roznica to nie .. a jesli chodzi o przydatki .. to tez mi sie wydaje ze nie, chyba ze Ci naprawde bardzo to przeszkadza .. lub boli !! wtedy oczywiscie w gre wchodzi zabieg usuniecia - ja po takim jesten- i jest looz hehe... ale jak mowie dopiero jak bedzie bolec .. albo cos w tym stylu ...
na szczęście mnie to nie boli ani nie przeszkadza w normalnym życiu. Uprawiam sporty i praktycznie nie odczuwam dyskomfortu. Gdy sprawa z tym większym jądrem zaczęła mnie martwić to myślałem o tym cały czas i sądziłem że mnie to boli jednak tylko wtedy gdy o tym myślałem gdy zapominałem już było ok
tak więc jeszcze raz wielkie dzięki za pomoc
pozdrawiam
P.S. Aha i jeszcze jedno, czy te przydaki objawiają się powiększeniem jądra lub moszny? I czy jak je miałeś to czułeś ból?
muchomorek - Czw 21 Gru, 2006
Nikomu nigdy idealnie równo nie wiszą jądra ani nie są idealnie jest samej wielkości. Mnie też jedno nizej zwisa jak worek mosznowy jest luźny
marian8800 napisał/a: | na szczęście mnie to nie boli ani nie przeszkadza w normalnym życiu. Uprawiam sporty i praktycznie nie odczuwam dyskomfortu. Gdy sprawa z tym większym jądrem zaczęła mnie martwić to myślałem o tym cały czas i sądziłem że mnie to boli jednak tylko wtedy gdy o tym myślałem gdy zapominałem już było ok
tak więc jeszcze raz wielkie dzięki za pomoc
pozdrawiam
P.S. Aha i jeszcze jedno, czy te przydaki objawiają się powiększeniem jądra lub moszny? I czy jak je miałeś to czułeś ból? |
tak mnie to volalo i zostalo usuniete, gdzy zaczal on mi sie skrecac .. ale to dluzsza historia
harold mckee napisał/a: |
gdzy zaczal on mi sie skrecac .. |
skrecać...?... nie rozumiem
harold mckee - Pią 22 Gru, 2006
pod wplywem jakiegos innego zewnetrznego bodzca .. zaczal sie skrecac .. nie rozumiesz slowa skrecac ? hehe .. i to powoduje bol .. mozna go wtedy usunac albo iuzywac jakichs masci ktore powoduja jego 'odkrecenie' i tez przechodzi !
muchomorek - Pią 22 Gru, 2006
harold mckee napisał/a: | pod wplywem jakiegos innego zewnetrznego bodzca .. zaczal sie skrecac .. nie rozumiesz slowa skrecac ? hehe .. i to powoduje bol .. mozna go wtedy usunac albo iuzywac jakichs masci ktore powoduja jego 'odkrecenie' i tez przechodzi ! |
Ja tez nie do konca to rozumiem, jak to 'skrecac', co sie skreca?
harold mckee - Pią 22 Gru, 2006
ten przydatek .. on ma taka mozliwosc .. samoistnego skrecenia .. sie ..czyli bedzie sie zawijal i sciskal tak .. ze powoduje to bol .. nie wiem jak jasniej to wytlumaczyc ...
marian8800 - Sob 23 Gru, 2006
dzisiaj czytając stronę główną natknąłem się na artykuł o raku jąder? Czy możliwe aby wystąpił on w moim przypadku? Tam jest mowa o niebolesnej opuchliźnie oraz o zgrubieniu na jądrze i nie wiem czy mam się przejmować?
harold mckee - Sob 23 Gru, 2006
sprawdz to u lekarza ... im szybciej tym lepiej ..
Cris11 - Sob 23 Gru, 2006
Harold, bardzo Cię to bolało ??????
harold mckee - Sob 23 Gru, 2006
nie raz doprowadzalo do takie stanu ze nie moglem sie wyprostowac ...
Cris11 - Sob 23 Gru, 2006
ojj rozumiem i wspolczuje. Bo mnie tez lewe boli ale juz kiedys byl taki temat i powiedzieliscie ze to od dorastania, ale mnie uspokoiles bo takiego bolu jeszcze nie mialem, tylko maly no wiecie
Ej a co powoduje takie skrecenie, poza bolem? Mozliwa bezplodnosc czy cos ?
marian8800 - Pon 25 Gru, 2006
na szczęście mojemu problemowi nie towarzyszy żaden ból...
harold mckee - Wto 26 Gru, 2006
marian8800 napisał/a: | na szczęście mojemu problemowi nie towarzyszy żaden ból... |
ciesz sie .. masz z czego
marian8800 - Wto 26 Gru, 2006
harold mckee napisał/a: | marian8800 napisał/a: | na szczęście mojemu problemowi nie towarzyszy żaden ból... |
ciesz sie .. masz z czego |
bolą nie bolą zawsze trzeba to zbadać u lekarza, wtedy będzie pewność że wszystko ok
harold mckee - Wto 26 Gru, 2006
no .. to ponad wszystko !!!! nie widze inaczej ... :/
marian8800 - Pią 05 Sty, 2007
witam,
byłem u urologa i nie wskazał żadnych nieprawidłowości. Powiedział że to zgrubienie które czuje w jądrze to jakieś nerwy, węzły chłonne itp. Profilaktycznie byłem też na badaniu USG jąder. Też nic nie wskazało tzn. wszystko jest dobrze tylko na lewym jądrze wykryło żylaki. Czy miał ktoś kiedyś z nimi styczność. Czy trzeba je usuwać i w jaki sposób się to robi? W przyszłym tyg. idę z wynikiem USG do lekarza ale odpowiedź chciałbym znać już teraz...
pozdrawiam
|
|