Luźne dyskusje o męskich sprawach - Jaka maszynka elektryczna do twarzy?
requiem - Pon 27 Lut, 2017 Temat postu: Jaka maszynka elektryczna do twarzy? Wchodzę w wiek, kiedy zarost staje się bardziej uciążliwy, gęsty i twardy. Do tej pory używałem jednorazówek i maszynki z wymiennymi żyletkami, ale drażni mnie nieustanne wymienianie. Chciałbym zainwestować w coś optymalnego. Jakieś rekomendacje? Z góry dziękuję.
wojtekwojciech - Pon 27 Lut, 2017
Zapuszczaj brodę Bardzo modna obecnie
zbychwawawa - Wto 28 Lut, 2017
wojtekwojciech, dokładnie, to się nazwa moda na "na drwala"
onesa - Czw 02 Mar, 2017
Ilu z Was nosi zarost/brodę?
DTTPO - Nie 05 Mar, 2017
Ja się golę tylko trymerem, co 3-6 dni. Nieraz gole tylko wąsy i policzki i przy ustach, a pod żuchwą zostawiam- to jak się spieszę, albo mam lenia. Zazwyczaj tez na samej brodzie zostawiam kilka mm zarostu.
Ogólnie golenie uważam za bezsensowna stratę czasu, ale długiego zarostu nie na widzę, bo wąsy przeszkadzają w jedzeniu, a zarost na szyi sie haczy w suwaki.
Z dwojga złego oblatuje trymerem co kilka dni i tyle.
Zastanawiałem sie nad kupieniem czegos elektrycznego do krótszego golenia brody, ale kolega mi powiedzial, ze miał taka maszynkę Brauna i golenie strasznie długo trwało, żeby było dokladnie i polecam zostanie przy trymerze.
Jak mialem młody zarost to golenie maszynka typu Gilette bylo ok., ale teraz jak się raz na ruski rok tak ogóle, to skora piecze, bez sensu. Temu unikam
[ Dodano: Nie 05 Mar, 2017 ]
Jeszcze jak mam za długie wąsy, to przy minecie kluję i łaskoczę żonę, i sam na tym tracę
zbychwawawa - Sro 29 Mar, 2017
DTTPO, ja czasami sobie tam trochę zapuszczam jak mi się odwidzi to golę. Jak już golę to tak albo codziennie albo co drugi dzień.
Viridis - Sob 08 Kwi, 2017
[edit]
onesa - Nie 09 Kwi, 2017
Viridis, czyli tradycyjnie zwykła maszynka i pianka czasami najprostsze metody są najłatwiejsze.
Viridis - Nie 09 Kwi, 2017
[edit]
onesa - Pon 10 Kwi, 2017
Tak z ciekawości, jak szybko wam odrasta broda?
np. do takiego stanu jak facetowi ze zdjęcia?
|
|