Inne problemy - Dwa kroczne pytania do forumowiczów
Nunak - Pią 10 Lut, 2017 Temat postu: Dwa kroczne pytania do forumowiczów Na początek zdjęcie:
Mięśnie dna miednicy mężczyzny
1. Czy PO wytrysku czujecie jeszcze kilka skurczów krocza (orgazm się skończył, napięcie opada i wtedy kilka skurczów), czyli mięśnia opisanego jako bulbocavernosus (mięsień opuszkowo-gąbczasty)?
2. Czy środek ścięgnisty (na zdjęciu perineal body), leży jakieś 1-2 cm od odbytu w stronę krocza, w spoczynku jest u was twardy czy miękki, czy czujecie tam coś wyraźnie pod palcami?
Zadaję te pytania, ponieważ mam problem i szukam rozwiązania
PS Wrzuciłem temat tutaj, bo w dziale anatomia penisa nie ma poddziału "Inne".
brooxx - Sob 11 Lut, 2017
1. Tak
2. Jest twardy i czuć wyraźnie
onesa - Nie 12 Lut, 2017
Nunak, temat umieściłeś w dobrym miejscu. Jeżeli jednak chciałbyś go przerzucić do działu Anatomia penisa to można go umieścić bez problemu w podziale Wielkość Penisa, znajdują się tam też "różne" tematy.
Per Rectum - Nie 12 Lut, 2017
1. Nie, nie zauważyłem nic takiego.
2. Stosunkowo miękki, nie wyczuwam nic.
Nunak - Nie 12 Lut, 2017
onesa, w takim razie niech zostanie tutaj.
Dwie skrajnie różne odpowiedzi, niewiele to wyjaśnia
U mnie jest tak jak u brooxx.
Ciekawe, czy pojawią się jeszcze jakieś odpowiedzi.
Per Rectum - Nie 12 Lut, 2017
Mam nadzieję, że gdy już wszyscy się wypowiedzą zdradzisz czemu ma służyć to badanie.
Ja jeszcze dokładniej poobserwuję jak mój bulbocavernosus zachowuje się po orgazmie, ale nigdy, a już sporo lat mam orgazmy, nie zauważyłem żadnych skurczów w okolicy krocza.
Jedyne jakie są mi znane to skurcze (zaciskanie) odbytu, ale to w trakcie orgazmu, a nie po nim.
Kaloryfer1995 - Nie 12 Lut, 2017
1. Tak - ale nie wiem czy tak ma być przez moje schorzenie (skurcz), ale kiedyś też tak było chyba
2. Miękki
dzon2017 - Pon 13 Lut, 2017
zaaaaal zaaaaaaaal zaaaaaaaaaaaaaaaal
Nunak - Pon 13 Lut, 2017
dzon2017, widzę kolejną odpowiedź, która wskazuje nowe kierunki rozmowy w poruszanym temacie. Serdecznie Ci dziękuję...
Per Rectum, szukam jakichś odstępstw od normy w moich mięśniach dna miednicy, bo od jakiegoś czasu zauważam kilka rzeczy, które coraz bardziej mnie niepokoją. Np. penis w erekcji jest lekko wychylony w lewo, nie zagięty, tylko taki jak krzywa wieża. Albo kiedy zaciskam krocze, to penis w spoczynku z jednej strony reaguje słabiej niż z drugiej. Nie będę powielał postów, poważniejsze objawy wymieniłem w tym dziale w temacie "Syndrom 'hard flaccid'".
Per Rectum - Pon 13 Lut, 2017
Dziękuję za wyjaśnienie. Brzmi to lekko skomplikowanie.
Mam nadzieję, że wpisy w tym wątku jakoś Ci pomogą.
Ja jeszcze poobserwuję jak to jest u mnie. Może zauważę, coś na co wcześniej nie zwracałem zupełnie uwagi.
Nunak - Pon 13 Lut, 2017
Per Rectum, tylko ostrożnie z tym szukaniem, bo można coś znaleźć!
Miałem już kilka koncepcji w temacie "co mi jest".
Byłem u urologa, to można powiedzieć, że zlekceważył mój problem. Jutro idę do androloga/seksuologa, zobaczymy co z tego wyniknie.
Kaloryfer1995 - Pon 13 Lut, 2017
Nic, bo oni nie znają HF i szeregu objawów z tym związanych, nie pomogą ci na 100%.Lepiej poczytać posty ludzi z tym problemem na zagranicznych forach i samemu szukać rozwiązania
Nunak - Wto 14 Lut, 2017
Kaloryfer1995, ale tu chodzi właśnie o to, żeby nie znali hf. Chodzi o porównanie budowy i reakcji między "normalnymi" (uważam, że nie ma normalnych ludzi, a jeśli są, to właśnie to jest chyba najbardziej nienormalne ), a tymi, którzy mają jakiś problem.
I nie wiem, czy czytać więcej tych forów i opracowań, bo w tej miednicy się tyle dzieje, że dojście do konkretnych wniosków jest naprawdę trudne.
zbychwawawa - Pią 17 Lut, 2017
1. nic nie zaobserwowałem
2. miękki
|
|