Luźne dyskusje o męskich sprawach - Literatura erotyczna - co lubiliście poczytać?
DTTPO - Pią 27 Sty, 2017 Temat postu: Literatura erotyczna - co lubiliście poczytać? Cześć
Za wiele co prawda nie szukałem książek erotycznych, wiem, że trochę ich jest, kilka próbowałem czytać, spróbuję tutaj opisać, które mi się podobały, a które nie.
Jestem ciekaw, co Wam się podobało a co nie? Bo chętnie przeczytam kolejna fajna książkę erotyczną.
1. W świecie wiatru i wierzb. Wyznania chińskiej kurtyzany. Miao Sing
Żeby nie było książka napisana przez faceta, sam tłumacz nie wie przez kogo, wpadła mu w ręce w latach 80. w Azji i postanowił ja przetłumacyć., ale narracja pierwszoosobowa z punktu widzenia... kurtyzany. Dla mnie książka na 5+, bardzo mi się spodobała. Książka opowiada historię kobiety od dziecka do emerytury.
Jest sporo seksu, choć opisywanego w niecodzienny sposób, wszystko metaforami ale dość sugestywnymi, niektórym się te metafory nie podobały, ale dla mnie były spoko.
Książka krótkimi momentami bardzo smutna, z powodu historii wojny, która trwała i dość mocno osdziałunie niekiedy na naszej bohaterce. Jednak całościowo optymistyczna, bo i optymistyczne nastawienie do życia miała bohaterka.
Bardzo ciekawe też z powodu opowiadania o Chinach o ich tranformacji ku komunizmowi, o wojnie z Japonią. Można się dowiedzieć jak to chiny stały się komunistyczne.
W tym wpisie nie zdążę kolejnej ksiażki opisać, bo nie mam w tej chwili więcej czasu. ale jeszcze z 3 przynajmniej zaczynałem czytać i cokolwiek się nimi podzielę, ale chętniej poczytam coś, co zaproponujecie
Może wrzucę tytuły, co mam do opisania, to tez mi pomoże nie zapomnieć:
- Życie seksualne Catherine M. - Catherine Millet
- Erotyczny pamiętnik masażysty - Michał Migar
kolejne tytuły muszę sprawdzić na czytniku, bo teraz sobie nie mogę przypomnieć.
Per Rectum - Pią 27 Sty, 2017
Ja czytałem kiedyś "Różoukrzyżowanie (Sexus)" Henry'ego Millera. Nie porwało mnie, ale jak ktoś szuka opisów ostrego seksu, to na pewno tam bardzo dużo tego znajdzie.
Sporo seksu jest również w powieści Gustavo Sainza "Koleżka Wilk" (to z gatunku prozy iberoamerykańskiej). Jako dzieciak jeszcze brałem to do kibelka żeby się podjarać.
|
|