Luźne dyskusje o męskich sprawach - telefon smartphone

zbychwawawa - Sro 30 Lis, 2016
Temat postu: telefon smartphone
Hej sypie mi się telefon. Szukam jakiegoś nowego telefonu, nie znam się. Zapewne każdy z Was ma jakiś swój model który używa ale może zaproponujecie coś? nie znam się ale przy okazji spytam się tutaj Was na forum. Najlepiej żebyście pisali:

Zalety:
+
+

Wady:
-
-

Z góry dzięki za pomoc. Mam nadzieję że trafiłem dobrze z tematem. Taki luźny temat do pogaduch o sprzęcie :)

misiek9216 - Czw 01 Gru, 2016

To zależy ILE chcesz wydać.
Wiadomo, że można wydać trzy klocki i więcej na Samsunga S7 (edge) czy iPhone'a 7 (25638596579GB).

Doprecyzuj czy chcesz mieć fona z długotrwałą baterią i dobrym procesorem i RAMem do pracy, czy dobry do fejsa i robienia zdjęć etc.

Ja osobiście używam iPhone'a 6 i jestem mega zadowolony z niego. 1.5 roku użytkowania i ANI JEDNEJ zwiechy. Telefon chodzi płynnie, aparat ujdzie w biedzie. Jedyne co mi brakuje to trochę RAMu, które już w 6S jest.
Tata natomiast ma Samsunga Alpha czy jakoś tak. Fajny sprzęt. Jednak to Samsung. Może inni mają lepsze historie niż ja, ale mając S3 i potem następców wszystkie lądowały w serwisie na gwarancji.

zbychwawawa - Czw 15 Gru, 2016

misiek9216 napisał/a:
fona z długotrwałą baterią i dobrym procesorem i RAMem do pracy

Zdecydowanie dobra bateria oraz procesor/ram, ja na telefonie nie gram a od zdjęć mam aparat to akurat te rzeczy są na drugim planie.
Myślałem żeby tak zamknąć się coś koło 2k, wziąć jakieś raty 0% i sobie go powoli spłacać, bo teraz u operatora to straszna kicha brać telefon, strasznie się przepłaca. Lepiej na własną rękę.

Nie było mnie dopiero teraz mogłem odpisać.

Heheszel - Sob 17 Gru, 2016

Polecam sony xperie Z3 dobry aparat, dobry ekran, a bateria długo trzyma.
Kaloryfer1995 - Nie 18 Gru, 2016

Mam z1 compact, jak ktoś nie lubi dużych smartfonów to polecam
Niezły procek, 2gb ram z dobrze zoptymalizowanym softem przez to nie ubija apek w tle, i niezła bateria