Luźne dyskusje o męskich sprawach - Świąteczna tradycja
men1995 - Czw 27 Paź, 2016 Temat postu: Świąteczna tradycja Panowie !
Niedługo grudzień a co za tym idzie - Święta i nasza tradycja czyli karp
temat z innej beczki wpadł mi do głowy bo będąc dziś w carrefour zauważyłem sporo karpi i powiem Wam, że facet zaopatrzył się na moich oczach w dwie ładne sztuki a mamy dopiero październik.
Kupujecie ? żywy czy filety ?
onesa - Pią 28 Paź, 2016
men1995, nie wiem co to za temat.. no w dział luźnych dyskusji trafiłeś to może sobie tutaj wisieć.
misiek9216 - Pią 28 Paź, 2016
Może wiesz; lubi jak karpie robią takie O z dzioba
If you know what I mean
Flinston - Pią 28 Paź, 2016
karpie dostępne w sklepach przed świętami to największy syf- odławiane ze stawów jesienią do grudnia siedzą w ciasnych basenach, dokarmiane specjalnymi wysokobiałko- i tłuszczowymi paszami, antybiotykami i sterydami, pływajacymi w odchodach w słabo natlenionej wodzie wraz ze zdechłymi osobnikami. Więc jest szansa, że te kupione teraz są jeszcze z bardziej naturalnej produkcji w stawach. Kupone teraz, zamrożone z przyprawami będą na pewno smaczniejsze niż te z przedswiątecznych wyprzedaży. A co do tego czy żywy czy filety- filety, po co męczyć rybę w foliowym worku w drodze do domu.
...nigdy nie spodziewałbym się takiej tematyki na tym forum...
onesa - Nie 30 Paź, 2016
Flinston, temat w dobrym dziale tematyczny, ale za chwilę umrze to go zamknę.
men1995 - Nie 30 Paź, 2016
jakoś TAK O mi trafił się ten temat, bo jak wspominałem - w sklepach już jest tego pełno i zauważyłem, że mimo braku sezonu są te ryby popularne, stąd moje pytanie
|
|