Luźne dyskusje o męskich sprawach - Zegarek na pasku czy na bransolecie

fenis - Czw 12 Maj, 2016
Temat postu: Zegarek na pasku czy na bransolecie
Do tej pory nosiłem tani zegarek no name ale chcialbym sobie na dniach kupić coś porządnego. Brałem pod uwagę na początku smartwatcha ale w koncu zrezygnowałem z tego pomysłu bo sie naczytałem o jego właściwościach w sieci i narzekają na kiepskie baterie. Tak więce postanowiłem kupić sobie tradycyjny ale zastanawiam się czy lepiej na bransolecie czy na pasku . Zegarek będę nosił do codziennych strojów.Do garnituru max kilka razy w roku.
Podoba mi się ten:
http://www.zegarmistrz.co...A_24M-4299.html
ale jeszcze zastanawiam sie nad tym:
http://www.zegarmistrz.co...A_24M-4926.html

Który Waszym zdaniem jest lepszy?

Per Rectum - Czw 12 Maj, 2016

Stanowczo bardziej podoba mi się ten pierwszy. Dobrze wygląda też z tą czarną bransoletą. Oby tylko ta czarna powłoka była dobrze wykonana - nie ma nic gorszego niż powycierana w trakcie użytkowania bransoleta. Tu zaznacza się wyższość skóry - nie ściera się żadna sztucznie nanoszona powłoka i jest milsza dla skóry nadgarstka podczas noszenia. Z drugiej strony na długo noszonym skórzanym pasku mogą pojawiać się spękania. Nie ma niestety rzeczy wiecznych i niezniszczalnych. :(
toton - Czw 12 Maj, 2016

Bierz taki jaki Ci sie bardziej podoba. Bardziej ekonomiczna jest na pewno bransoleta bo w przeciwieństwie do paska tak bardzo sie nie wyciera. Z drugiej strony pasek lepiej pasuje do eleganckich ubrań, do garnituru. Nie brałeś pod uwagę jasnej bransolety? Wygląda lepiej:
http://www.zegarmistrz.co...A_24M-4924.html

fenis - Czw 12 Maj, 2016

Per Rectum napisał/a:
Stanowczo bardziej podoba mi się ten pierwszy. Dobrze wygląda też z tą czarną bransoletą. Oby tylko ta czarna powłoka była dobrze wykonana - nie ma nic gorszego niż powycierana w trakcie użytkowania bransoleta. Tu zaznacza się wyższość skóry - nie ściera się żadna sztucznie nanoszona powłoka i jest milsza dla skóry nadgarstka podczas noszenia. Z drugiej strony na długo noszonym skórzanym pasku mogą pojawiać się spękania. Nie ma niestety rzeczy wiecznych i niezniszczalnych. :(

Dzięki za opinię. Właśnie nie chce za bardzo kupować zegarka na paku bo nie wiem czy chciałoby mi się go wymieniać. Poza tym już mialem zegarek na bransolecie i trochę się brudzi. Dzisiaj zamierzam podskoczyć do jakiegoś stacjonarnego sklepu z zegarkami aby zobaczyć jak się ten model prezentuje na żywo chociaz prawdopodobnie zamowię przez internet bo widziałem że ceny mogą sie trochę różnić. Niewiele ale jednak. Jeszcze biorę pod uwagę markę Casio ale czytałem gdzieś,że fossil ma lepsze jakościowo zegarki.

Per Rectum - Czw 12 Maj, 2016

Jakoś Casio za bardzo łączy mi się z tanią elektroniką (kalkulatory itp.). :-) Z Fossilem nie mam takich skojarzeń. Ale nie wiem niestety nic jakiej jakości są ich produkty. Mogę jedynie wypowiedzieć się o marce Tissot - kupiłem ponad 10 lat temu bliskiej osobie zegarek tej marki (ze średniej półki - 1-1,2 tys. zł) i nadal jest na chodzie. Bransoleta też jest cała.

Mam nadzieję, że Fossil się sprawdzi i będzie ci służył wiele lat. Jak już kupisz, to opisz swoje wrażenia.
Pozdrawiam

onesa - Czw 12 Maj, 2016

fenis, no ja słyszałam że zegarek jako dodatek do garderoby męskiej różni się zależnie od okazji :P tylko mało który facet ma więcej niż jeden może dwa zegarki :P
Jeżeli chodzi o te modele które podałeś to zdecydowanie ten mi się podoba http://www.zegarmistrz.co...A_24M-4299.html ale wiadomo o gustach się nie dyskutuje:) możesz napisać później na co się zdecydowałeś :D

Alfredo - Pią 13 Maj, 2016

Ja osobiście preferuję paski jednak. Bransolety do mnie nie przemawiają, ale paski wiążą się z koniecznością wymiany. Najważniejsze jednak, by Tobie się podobał :)
niepewny93 - Pią 13 Maj, 2016

[usunięto]
Alfredo - Pią 13 Maj, 2016

Nigdy tak jednoznacznie tego nie określałem, ale teraz jak tak myślę to sporo w tym racji. Ja też mam nadgarstek i rękę szczupłą.
onesa - Sob 14 Maj, 2016

niepewny93, Alfredo, hmm nigdy tego tak nie rozpatrywałam - zegarek na pasku na szczupłej ręce a zegarek z bransoletą na grubszej, spróbuję na sobie i porównam :)