Inne problemy - Ból jądra

Wojtekr - Pon 25 Kwi, 2016
Temat postu: Ból jądra
Witam.Mam pewien problem i pytanie.Jakies 2 tygodnie temu zaczelo mnie bolec lewe jądro,po kilku dniach ból ustal(chyba 4).Moje pytanie dotyczy tego czy jadro jest polaczone z tym "woreczkiem jadra" poniewaz podczas dotykania czuje takie jakby polaczenie czy to jest to co łaczy jądro z "workiem" ?
Wiem ze troche niezrozumiale napisane.
Prosze o powazne komentarze bo to dla mnie ważne
Dodam że masturbuje sie nawet po 3 razy dziennie(powiedzcie ze ten ból przez to :( )

patryk161 - Pon 25 Kwi, 2016

Na pewno nie boli od masturbacji
Per Rectum - Pon 25 Kwi, 2016

To "połączenie", nad którym się zastanawiasz, to pewnie nasieniowód. Masturbację, podobnie jak patryk161 też bym raczej wykluczył. Jeśli ból ustał po kilku dniach (i nie wrócił? - piszesz trochę niejasno) to znaczy, że jest wszystko ok. Takie krótkotrwałe bóle czasem się zdarzają.
Jeśli jednak przez dwa tygodnie nadal coś cię pobolewa, to powinieneś udać się do lekarza. Nikt na forum z tym ci nie pomoże.
Pozdrawiam

PS. Polecałbym zapoznać się nieco ze swoją anatomią: www.wazektomia.com/images...s-metody-11.jpg (te niebieskie "rurki" na rysunku to nasieniowody, wychodzą one z najądrza i kończą się połączeniem z cewką moczową w okolicy gruczołu krokowego).

ged321 - Wto 26 Kwi, 2016

Obmacaj dokładnie jądra i sprawdź czy nie wyczuwasz jakichś zgrubień, kuleczek.
Per Rectum - Wto 26 Kwi, 2016

ged321 napisał/a:
Obmacaj dokładnie jądra i sprawdź czy nie wyczuwasz jakichś zgrubień, kuleczek.

Oczywiście rada jest jak najbardziej słuszna, z tym zastrzeżeniem, że dobrze jest przy tym wiedzieć, które zgrubienia/kuleczki występują w mosznie naturalnie i nie są objawem żadnego problemu. Unikniemy wtedy niepotrzebnego stresu i paniki.

onesa - Czw 30 Cze, 2016

Wojtekr, Udałeś się do lekarza? Twój stan poprawił się?