Luźne dyskusje o męskich sprawach - Czy wybaczylibyście zdradę ?

mony1212 - Sob 10 Paź, 2015
Temat postu: Czy wybaczylibyście zdradę ?
Znaczne od siebie . Nigdy nie wybaczylbym zdrady,gdyż byłaby to dla mnie ujma na honorze i godnosci.Dla mnie kobieta latająca na dwa fronty jest po prostu prostytutką a facet ,kurwiarzem bez jaj.Alkohol,emocje,dzieci ? Nie ! Nie ma żadnego wytlumaczenia.Nie szanuje osob, które nie maja żadnych wartości w życiu,a osoby zdradzające takimi właśnie są.
mati8261 - Sob 10 Paź, 2015

Jestem takiego samego zdania, no bo jak się z kimś już jest to nie powinno za innymi latać. A jeśli to już robi to po co jest jest w związku? Według mnie nie ma tzw. drugiej szansy, po zdradzie
mony1212 - Nie 11 Paź, 2015

Jeżeli moderator ma możliwość zmiany tematu,to proszę poprawić błąd (wybaczelibyscie ) na wybaczylibyscie :) oraz zelachecam oczywiście do wyrażenia swojej opini na ten temat innych uzytkownikow.
onesa - Pon 12 Paź, 2015

Już poprawione.
Jeśli o mnie chodzi to też zawsze byłam tego zdania, aczkolwiek gdy ostatnio zaczęłam się zastanawiać nad tematem, to myślę, że są sytuacje, gdy można wybaczyć, choć oczywiście nie wiem, czy w praktyce bym potrafiła.

bear834 - Pon 12 Paź, 2015

latwo sie mowi i pisze ale gdy przydarzy sie wam taka sytuacja inaczej to odczujecie,
jesli jestescie w zwiazku opartym na milosci, powierzyliscie tej drugiej osobie doslownie wszystko - cala swoja intymnosc, uczucia, milosc. czujecie ze znacie sie na wylot i mozecie zaufac bezgranicznie a przychodzi dzien gdy partner Was zdradza a do tego dowiadujecie sie o tym zupelnie z innego zrodla - Wasz swiat w jednej sekundzie sie wali.
jest to chyba najgorsze uczucie i uwierzcie - ciezko po tym wybaczyc,
inna sprawa ze jesli macie jaja robicie tak - ok, zrobilas zle, wybaczam Ci ale to juz koniec. nie znam zwiazku ktory przetrfalby po zdradzie. predzej czy pozniej strawi ona zwiazek od srodka

mony1212 - Pon 12 Paź, 2015

bear834, Uwierz,ale ja jeżeli coś mam założone to się tego trxymam. Nie ma takiej sytuacji w której wybaczylbym zdrady.Gdybym to zrobił stracilbym do siebie szacunek.Jeżeli zdradzasz to Wez pod uwagę tego konsekwencje.
misiek9216 - Pon 12 Paź, 2015

Zdrady się nie wybacza, takie coś się piętnuje. Zarówno zdradę małżeńską, jak i np. przyjaciela. Jeżeli coś nie idzie w relacjach między ludźmi to lepiej to powiedzieć niż ukrywać coś na boku. Najgorsza prawda może być lepsza niż zdrada.

Nie wybaczyłem zdrady zarówno mojego ex przyjaciela jak i dziewczyny. Słabo skończyli.

onesa - Wto 13 Paź, 2015

A ta zdrada przyjaciela to na czym może polegać?
misiek9216 - Sro 14 Paź, 2015

Jeżeli hołdujesz pewnym zasadom, które są w relacjach przyjacielskich i nagle je łamiesz to stanowczo można uznać to zdradę. Przyjaźń jest czymś więcej niż zwykłą relacją między ludźmi i naruszenie tej różnicy w sposób naganny w mojej opinii jest zdradą.

Przykładem może być kiedy najlepszy przyjaciel podkopie ciebie by osiągnąć swój cel w błahej sprawie bądź np. wystawi do wiatru z byle powodu.

onesa - Sro 14 Paź, 2015

Ja się ostatnio coraz częściej przekonuję, że nie mam prawdziwych przyjaciółek, co najwyżej dobre znajome.
mony1212 - Sro 14 Paź, 2015

onesa, Niestety takie czasy...słowo przyjaźń jest obecnie prawie nic nie warte,to samo co przysięga małżeńska.
onesa - Czw 15 Paź, 2015

Chyba zależy, jak ktoś do tego podchodzi. Może, gdybym miała jedną przyjaciółkę to byłoby inaczej, ale jak jest cała grupka, te 5 czy 6 dziewczyn, to ciągle są jakieś obgadywanki, fochy itd.