Ćwiczenia - JP 90 beginner routine - let's go!

masak911 - Pon 31 Sie, 2015
Temat postu: JP 90 beginner routine - let's go!
Hej,
czy ktoś z Was ćwiczył wg tego treningu (z pegym): https://www.pegym.com/for...er-routine.html

Autor tego programu (JonPop) jest jednym z rekordzistów pegym jeśli chodzi o powiększanie penisa. Jego wynik to ponad 9 cm długości więcej. No, ale gość ćwiczy już 11 lat :-)

Ja niedawno to zacząłem (za mną tydzień treningów) i jak na razie zapowiada się miło. Nawet żonka (której powiedziałem o treningach...) "poczuła" różnicę. Mam nadzieję, że to dopiero początek ;-)

Pomiary przed rozpoczęciem treningu dały 12cm NBPEL (długość bez dociskania) i 12,5 EG (obwód). Następne pomiary za 3 tygodnie. Zdjęć penisa nie wrzucam i nie wrzucę, bo rezerwację na niego ma tylko moja luba... ;-)

Ktoś dołączy? Będzie większy fun i motywacja!

[ Dodano: Wto 01 Wrz, 2015 ]
PS. Dodam ciekawostkę, iż JopPop zaczynał od ok. 12 cm BPEL (mierzone z dociskiem) i 11,4 cm obwodu... Doszedł do 20,9 cm x 15,8 cm... W jego przypadku ten trening przynosił największe rezultaty i dlatego po jego skończeniu kontynuował go przez pierwsze 16 miesięcy, by w tym czasie zyskać 5,7 cm na długości i 3,8 na obwodzie.
Jak sam twierdzi ten program poprawi Ci kondycję penisa, pozwoli na wprowadzenie bardziej zaawansowanych ćwiczeń i przy okazji może dać przyrost na długości i obwodzie.

Ciekawostka:
JonPop ma obecnie ponad 60 lat, a twierdzi, że jego penis to penis 25-latka ;-
)

Dwie ważne uwagi z strony JP.

NIE używaj siły w tych ćwiczeniach.
NIE rób Jelq przy pełnej erekcji.

1. Rozgrzewka:
Jedna z najważniejszych rzeczy treningu, by uniknąć kontuzji.
GORĄCYM ręcznikiem ogrzej cały obszar, gdzie znajduje się penis (łącznie z pachwinami) przez 8-10 min. Co ok. minutę zanurz ręcznik ponownie, by był gorący.
Można też użyć tzw. Rice Sock, czyli dużej skarpetki napełnionej ryżem (ja tego nie robię, ale dla chętnych link, jak to zrobić - http://www.wikihow.com/Make-a-Rice-Sock )

2. Podstawowe rozciąganie:
Idealnie, gdy rozciąganie odbywa się na mniej niż 30% erekcji.
Rozciąganie odbywa się poprzez:
a) helicopter shakes przez 20 sek. w tempie ok. 5 okrążeń na sekundę. Link: jak to wygląda http://okaydick.com/penis...elicopter-shake
b) rozciąganie penisa w lewo do lewego uda, trzymając pod główką. Przytrzymać przez 25 sekund (co sekunda robimy kegel)
c) Trzymając penis wciąż naciągnięty, wyciągnąć go przed siebie i zrobić 10 dużych okrążeń w lewo, po czym w prawo. Ruch ten ma przypominać kręcenie korbą. Kręcąc, należy starać się dotykać dłonią brzucha.

Robimy 4 serie dla powyższego zestawu. Z tą różnicą, że:
- w 2. serii w b) rozciągamy w prawo
- w 3. serii w b) rozciągamy przed siebie
- w 4. serii w b) rozciągamy do góry

Na koniec robimy jeszcze raz helicopter shakes.

3. Jelq.
Penis jest rozgrzany i dobrze rozciągnięty. Potrzebujemy teraz jakiegoś lubrykantu (ja używam oliwki dla dzieci z Rossman'a - tania i b. dobra). Nawilżamy dłonie i penis. Erekcja na poziomie 60-70%. Nie robimy ćwiczeń na pełnej erekcji.

a) Robimy 50 powtórzeń jelq (gdzie 1 powtórzenie to dojenie najpierw jedną, potem drugą ręką, a więc można powiedzieć, że to 100 powtórzeń robiąc to tylko jedną ręką). 3-4 sekundy na powtórzenie. Robiąc to ćwiczenie, kierujemy penis przed siebie (poziomo).
b) Robimy V-jelq 30 powtórzeń (liczonych jak ppkt a). Do tego potrzebujemy się bardziej nawiżyć. Penis skierowany do góry (pionowo). Link jak to ma wyglądać: http://media.photobucket....deos&sort=1&o=0

Robimy 3 serie dla powyższego zestawu. Wychodzi z tego łącznie 150 jelq i 90 v-jelq (liczonych w sposób przedstawiony powyżej).

4. Warming Down.
Jest to b. ważne z punktu widzenia uniknięcia kontuzji.
Robimy tak jak podczas rozgrzewki z tą różnicą, że min. 5-6 minut.

Sugerowany system ćwiczeń to 5 dni treningu 2 dni odpoczynku. Jeśli to zbyt dużo, wóczas 2 dni treningu 1 dzień odpoczynku. I tak przez 90 dni.
Pierwsze mierzalne efekty treningu pojawiają się nie wcześniej niż po 3 tygodniach.[/b]

Cycus85 - Wto 01 Wrz, 2015

Jakby ktos w srocie wytlumaczyl o co chodzi bylo by fajnie
Heretyk - Wto 01 Wrz, 2015

Cycu trening skupiający się głównie na jelq ot tyle w skrócie a i zalecany poczatkujacym.
Masak powodzenia. Mimo że głównie słyszałem że to nic nie daje w przyrostach może ci coś da. Najlepiej już po 6 tygodniach zmien sobie na jelq free routine.

masak911 - Wto 01 Wrz, 2015

Heretyk, jeśli czytałeś pegym, to nie wiem skąd teza, że nic nie daje?
I zdziwiłbym się gdyby nie opierało się na jelq, przecie to najbardziej podstawowe i najważniejsze ćwiczenie =D Nic to, jutro wrzucę opis treningu, być może więcej chętnych się pojawi.

Heretyk - Sro 02 Wrz, 2015

Masa jest planów bez jelq typu to co wyzej podawalem. A własnie duzo osob sie wypowiadało w temacie ze robili to a teraz chca robic to co wyzej podawalem bo nie mieli efektow. Ale mowie zalezy od czlowieka cwicz zobaczysz i tyle :)
albastan - Sro 02 Wrz, 2015

masak911, trzymam kciuki :D
Cycus85 - Sro 02 Wrz, 2015

Ciekawa nowosc trzeba bedzie sprobowac
masak911 - Czw 03 Wrz, 2015

Heretyk, Otóż to. Sprawdzę na sobie. Choć rzeczywiście, na pegym niektórzy piszą, że mierne efekty, a niektórzy, że przyrosty są. Każdy jest inny.

albastan, Dzięki. Nie chcę, by to zabrzmiało jakoś pedalsko, ale możesz trzymać za co chcesz :P

[ Dodano: Pią 04 Wrz, 2015 ]
Mój system ćwiczeń to 1 dzień treningu, 1 dzień odpoczynku. Muszę zmniejszyć ilość jelq z powodu spadku porannych erekcji. Sam chwyt podczas jelq też jest w moim przypadku chyba zbyt mocny.

Miał ktoś z Was podobną sytuację? Podobno to kwestia bycia początkującym i odpowiedniego dozowania ćwiczeń...

Heretyk - Sob 05 Wrz, 2015

Nie rozumiem o co ci chodzi
masak911 - Sob 05 Wrz, 2015

Heretyk napisał/a:
Nie rozumiem o co ci chodzi

Zacytuj czego nie rozumiesz...

Heretyk - Nie 06 Wrz, 2015

"Muszę zmniejszyć ilość jelq z powodu spadku porannych erekcji"
masak911 - Pon 07 Wrz, 2015

Heretyk napisał/a:
"Muszę zmniejszyć ilość jelq z powodu spadku porannych erekcji"

Zacząłem ćwiczyć wg tego programu i po ponad tygodniu zauważyłem spadek porannych erekcji. Do tej pory z rana praktycznie zawsze wstawałem z "twardym drągiem", a teraz już nie. Czytałem na ten temat na pegym i tam piszą, że taki objaw (spadek porannych erekcji) to jeden ze skutków przetrenowania.
Na razie robię trening bez punktu 3 (Jelq) od kilku dni. Jest lekka poprawa. Jak wszystko wróci do normy, zacznę powoli wprowadzać Jelq.
Pytanie, czy Ty i ktokolwiek inny miał podobnie...

Szkwał - Pon 07 Wrz, 2015

Ja tam akurat nie ćwiczę i też nie miewam porannych erekcji albo bardzo rzadko :) I to już od dłuższego czasu
Heretyk - Wto 08 Wrz, 2015

W sumie to ja też zauwazylem teraz taki spadek
Cycus85 - Sro 09 Wrz, 2015

Moze zbyt intensywnie robicie i penis potem ma ciezko sie zregenerowac
Chocja dziennie cwicze jelq i co ranek mam namiot moze to dlatego tez ze spie bez niczego i moze to wplywa na to

masak911 - Pon 28 Wrz, 2015

Ok, mały update.

Prawie 1 miesiąc ćwiczeń za mną. Ostatni tydzień ćwiczenia pn-pt, wcześniej 1 dzień trening, 1 dzień odpoczynek. Przyrostów nie odnotowałem. Raz w trakcie ćwiczeń, z ciekawości, zmierzyłem i było 13 cm, a więc +1 cm i 15 cm z dociskiem.
Wszystko przede mną zatem ;) Od dzisiaj ćwiczeń 5 dni w tyg (pon-pt).

A spadek porannych erekcji, rzeczywiście przetrenowanie miało na to wpływ. Ale najbardziej fakt, że robiłem odwrócone kegle, a zwykłych kegli prawie w ogóle nie robiłem poza w/w treningiem. Doszło do tego, że np. mimo silnego podniecenia penis ledwo wstawał. A odwrócone kegle robiłem przeważnie w trakcie sikania (wiele razy dziennie). Po zaprzestaniu tego i zwiększeniu zwykłych kegli problem zmalał. Poranny drąg wrócił i ma się dobrze ;)

Heretyk - Pon 28 Wrz, 2015

Jeśli za pierwszym razem nie mierzyles podczas ćwiczen to nie dodawaj sobie 1cm. Ja też podczas ćwiczen wzrasta mi na długości i grubości ale nie dodaje tego bo to schodzi.
KVCPER - Sro 17 Lut, 2016

Mam pytanie do Was Panowie odnośnie tego zestawu treningowego. Ile Wam zajmuje cały taki trening od WARM UP do WARM DOWN?

Mi to zajmuje od 1h20m do 1h30m co dla mnie jest b. długo. Co więcej nie robię 300 jelq i 90 v-jelq, a 150 jelq i 45 v-jelq. Jeżeli robiłbym pełny trening to chyba by mi to zajęło z 2h :shock: . Jestem ciekaw, ile Wam to zajmuje.

Don Vito - Pon 04 Kwi, 2016

Ciekawy temat ale patrząc obiektywnie na daty i ilość odpowiedzi w nim to chyba już umarł a szkoda!
Jeżeli chodzi o pytanie co do rozgrzewki to ja używam do rozgrzania penisa słoika po oliwkach, jest długi i ma dość wąski otwór, przypomina klosz od pompki. Zalewam go bardzo ciepłą wodą a jak już mi się penis do niej przyzwyczai to dolewam gorącej. oczywiście nie dolewam do końca wody tyko zostawiam tyle powietrza by po włożeniu do słoika pena pozostała tylko woda. Po kilku minutach, bez rozlewania i moczenia całego krocza, mam rozgrzanego i gotowego do ćwiczeń. Sposób wymaga kilku prób ale jest bardzo skuteczny. Uwaga! Pierwsza woda nie może być zbyt gorąca bo można się poparzyć!