Ćwiczenia - Loss of Tug Theory, czyli w, którą stronę rozciągać.

DuzeBerlo - Sro 24 Cze, 2015
Temat postu: Loss of Tug Theory, czyli w, którą stronę rozciągać.
To na początek link do oryginału https://www.pegym.com/for...ack-theory.html Tutaj znajdziecie odpowiedzi na pytanie typu : dlaczego / jak to działa... Ja postaram się jedynie streścić jak stosować to w praktyce.

Ale od początku. Co to jest '' Loss of tug Theory ''? Po polskiemu będzie to brzmiało mniej więcej' 'teoria utraty ciągnięcia '' ... Generalnie powiedziałbym, że jest to prosta zasada pozwalająca ustalić, którą stronę powinniśmy rozciągać naszego przyjaciela, żeby ćwiczenia były jak najefektywniejsze.

Jak to ustalić?
Kładziemy się na płasko. Penis w stanie kompletnego spoczynku.

1. Rozciągasz bardzo delikatnie do góry, w stronę głowy, godzina 12. Napinasz mięśnie kegla. Czy czujesz, że coś ciągnie w przeciwną stronę?
2. To samo tylko że w bok. Godzina 9. Czy czujesz, że coś ciągnie w przeciwną stronę?
3. To samo tym razem w dół. Godzina 6. Czy czujesz, że coś ciągnie w przeciwną stronę?

Jeśli NIE CZUJESZ ciągnięcia na godzinie 6 to rozciągasz do góry i na boki.
Jeśli NIE CZUJESZ ciągnięcia na godzinie 9 to rozciągasz do dołu i na boki.

To tyle. Ja od dzisiaj zaczynam rozciągać do góry i na boki.

Cycus85 - Sro 24 Cze, 2015

Swietna robota
Ja tez gora i na boki wtedy wyraznie czuje ze ciagnie

albastan - Sro 24 Cze, 2015

Bardzo Ciekawe, dzisiaj próbuje :D
Heretyk - Sro 24 Cze, 2015

DuzeBerlo a czy ktokolwiek czuje ciagniecie na godzinie 6? Ktos z forum tego lub pegyma mial tak ze czul ciagniecie na godzinie 6?
DuzeBerlo - Czw 25 Cze, 2015

Tak, jak najbardziej są. Ogólnie to wszystko można streścić do : Ciągnij w te strony w które ciągną twoje kegle.
Heretyk - Czw 25 Cze, 2015

Według tego tez powinienem ciągnąc w gore moze bede tak robil przez pierwsze 2 tygodnie 2 cyklu. Teraz mi zostaly jeszcze 2 treningi to nie bede tego narazie wprowadzac. A powiedz mi jeszcze Berło czy Big Al cos sie na ten temat wypowiadał ?A i jeszcze jedno w tym chodzi jedynie o to ze bym mial w moim przypadku lepsze efekty gdybym ciagna w góre niz w dol tak ?
DuzeBerlo - Pią 26 Cze, 2015

Czy Big Al coś pisał to nie wiem. Generalnie dla Amerykańców to jest świętość. Ja nie nawet w to wierzę. Tkanki są bardziej / mniej rozciągnięte itd... Wydaje mi się, że to nie zaszkodzi, bo jednak rozciąganie to rozciąganie, a może przynieść tylko lepsze rezultaty. Jak dla mnie ryzyka brak.
Heretyk - Pią 26 Cze, 2015

A mozesz mi opisac dokładnie jak ty wykonujesz side2side.
DuzeBerlo - Sob 27 Cze, 2015

Zacznę od tego, że side2side jest bardzo prostym rozciągającym. Nic innego jak zwykłe przyłożenie siły do wacka w celu rozciągnięcia tkanek. I tak naprawdę sama technika nie gra tu jakiejś większej roli, bo chodzi tu o rozciągnięcia penisa w oryginalnie dwóch, w moim przypadku trzech kierunkach. Robię to tak. Chwyt '' OK'', rozciągam w prawo, utrzymuje jakieś 5s, rozciągam do góry utrzymuje jakieś 5s, rozciągam w lewo przez jakieś 5s. Właściwie tyle nie trzymam się nawet ilości powtórzeń. Robię po prostu tak przez 20 - 30 min, zależy od czasu... Co jakiś czas chwilka przerwy, aby rozluźnić chwyt.
albastan - Nie 28 Cze, 2015

Robie podobnie jak Ty. Też trzymam po 5s. gdzie w ostatniej sekundzie, naciągam najmocniej jak moge, nie, że go wyrywam :P ale takie dobicie. A robie to w killt kierunkach. Góra - lewo nad udem - prawo nad udem - w dół - lewo pod udem - prawo pod udem. To jako jeden cykl. Po każdym dniu ćwiczeń dodaje po jednym cyklu do ćwiczeń następnego dnia.