Ćwiczenia - Jelq free by Big Al - trening bez jelq
DuzeBerlo - Nie 03 Maj, 2015 Temat postu: Jelq free by Big Al - trening bez jelq Postanowiłem, że wrzucę ciekawy plan treningowy. JEST PRZEZNACZONY DLA OSÓB, KTÓRE ĆWICZYŁY JUŻ CO NAJMNIEJ 6 TYGODNI. Dlaczego ciekawy? Ponieważ, nie ma w nim chyba najbardziej znanego ćwiczenia, czyli jelq.
Co i jak?
- Zacznij od około 10 minutowej rozgrzewki. Ja używam ręcznika i ciepłej wody, tak aby nagrzać penisa.
- Pierwsze ćwiczenie, wpływa na grubość. Jest to tak zwane squeeze, czyli wyciskanie. Złap swojego penisa jedną ręką jak najniżej, a drugą tuż pod główką. Sciśnij, nie ma za mocno ale tak aby poczuć ciśnienie. Wykonywać przy erekcji około 75%. 50 powtórzeń utrzymując ścisk przez 5 s. Co 10 chwila przerwy. Najlepiej zacząć od mniejszej liczby powtórzeń i obserwując jak reaguje nasz penis zwiększać nawet ponad 50.
- Drugie ćwiczenie na długość. Side to side stretch, czyli rozciąganie od strony do strony :p Złap penisa tuż pod główką i niezbyt szybko rozciągaj raz do jednego uda, raz do drugiego. 1000 powtórzeń. To samo co w przypadku ćwiczenia pierwszego, czyli powoli zwiększyć liczbę powtórzeń. Co 100 chwila przerwy.
- Po treningu ponownie możemy nagrzać penisa. Ja nie stosuje.
Cały trening zajmuje około 35 minut. Ćwiczy się trzy razy w tygodniu(robiąc przerwy pomiędzy) , albo co drugi dzień od czasu do czasu robiąc dwa dni przerwy.
Jeśli chodzi o moje wrażenia to mogę powiedzieć że działa. Jeszcze dzisiaj napiszę o tym w odpowiednim temacie i podlinkuje tutaj. O dokładnie tutaj http://www.penis.com.pl/f...p?p=85405#85405
Cycus85 - Pon 11 Maj, 2015
Swietna alternatywa dla treningu czasami niema czasu zeby wykonac jelq wiec to bedzie jak znalaz, sam dzis to zastosowalem i powiem mega uczucie po treningu penis wyglada swietnie napompowany ze milo patrzec
albastan - Pon 11 Maj, 2015
Popieram. Sam trenuje bez jelqingu, ciekaw jestem pierwszych efektów, bo wznowiłem ćwiczenia
|
|