Inne problemy - Problem ze skórą żołędzia

kraktak - Sro 15 Kwi, 2015
Temat postu: Problem ze skórą żołędzia
Witam, mam problem ze skórą żołędzi, w sumie to od kad pamiętam. Jest pomarszczona i zaczerwieniona, strasznie nieestetycznie wygląda. Dodatkowo, mój napletek jest strasznie klejący i wiecznie przykleja się do żołędzi.
Oprócz wyżej wymienionych nie mam zadnych innych objawów. Nie swędzi, nie boli, nie szczypie. Wszystko by bylo OK, gdyby to nie wyglądało tak.

http://zapodaj.net/c6aad28957e10.jpg.html
http://zapodaj.net/cd61bc799476d.jpg.html
http://zapodaj.net/43718483d4680.jpg.html

Pomocy :(

fifinow88 - Sro 15 Kwi, 2015

jak dla mnie wygląda ok, nie widzę powodów do niepokoju.

a to że się napletek tak klei do żołedzi?
fifinow88 - Sro 15 Kwi, 2015

znawcą nie jestem ale może chodzi po prostu o to że od podniecenia wytwarza się preejakulat i stąd się klei.
Ko2a11 - Sro 15 Kwi, 2015

Wygląda na wysuszonego. Kup sobie w aptece Linomag dla dzieci (kosztuje grosze) i smaruj żołądź na noc.

fifinow88, tu nie chodzi o preejakulat bo nawet po wykąpaniu i wytarciu penisa, napletek klei się do żołędzi :/

[ Dodano: Czw 16 Kwi, 2015 ]
Ktoś wie, co jest przyczyną klejącego się napletka, nawet po umyciu?

[ Dodano: Czw 16 Kwi, 2015 ]
ktoś się może jeszcze wypowiedzieć? :) ma podobny problem, wie jak sobie poradzic z nim?

[ Dodano: Pią 17 Kwi, 2015 ]
244 wyświetlenia i nikt więcej sie nie wypowie? :?

CavieZ - Pon 27 Kwi, 2015

A no właśnie mam ten sam problem. Kiedyś tego nie było skóra na zołędziu miałem normalną napiętą.. Teraz z przodu zaczęło mnie to troszke dokuczać.. boli jak mocno nacisne.. ale to w sumie mam tak z całym narzędziem.. możliwe ze coraz bardziej mam jego wrazliwego ;/

Ogólnie to mam identyczny wygląd jak twoj.. Chociaż widzę, że ty masz chyba na większości zoledziu taką skórkę.. Ja mam bardziej z przodu..

Od paru dni używam alantan plus i jak nim posmaruje to widac ze skora wraca do normalnego kształtu ale po przemyciu wodą znów wraca..

Sam już nie wiem co to może być ;/

kraktak - Sro 06 Maj, 2015

Możliwe jest, żeby to byla grzybica, bądź jakaś infekcja jeśli nie daje żadnych objawów typu: ból, swędzenie, nieprzyjemny zapach, dziwna wydzielina?

Jedyny objaw to zaczerwienienie i pomarszczona klejąca się do napletka skóra :/

Ko2a11 - Pią 08 Maj, 2015

Tak jak mówie, nawilżać. Unikać normalnego mydła i nie zabawiać się 'na sucho'.
kraktak - Sob 20 Cze, 2015

a czy może to być marskość żołędzia? czytałem ze objawia sie własnie zaczerwienieniem i pomarszczoną skórą
Per Rectum - Sob 20 Cze, 2015

kraktak napisał/a:
a czy może to być marskość żołędzia? czytałem ze objawia sie własnie zaczerwienieniem i pomarszczoną skórą

Stanowczo radziłbym Ci udać się do lekarza (dziwię się, że od kwietnia jeszcze nie byłeś, tylko się zamartwiasz i przybywa Ci siwych włosów). Nie dlatego stanowczo polecam ci wizytę lekarską, że uważam iż Twój stan jest ciężki i nieodwracalny, tylko dlatego żeby rozwiał Twoje wątpliwości i ewentualnie polecił coś na klejący się napletek. Żołądź moim zdaniem jest zupełnie OK, taka jej uroda, sporo mężczyzn ma tak wyglądającą (zresztą bardzo ciekawie przez to niewielkie pomarszczenie), natomiast klejący się napletek to inna sprawa, może wymagająca jakiejś interwencji, najpewniej jednak błaha. Oczywiście nie jestem lekarzem - tylko on może wiarygodnie się wypowiedzieć. Nie desperuj więc, nie wymyślaj nowych przypadłości i zasuwaj do lekarza. Osobiście poszedłbym raczej do dermatologa niż urologa (w końcu to sprawy skórne).