Napletek - Napletek przyrosniety do zoledzia

Gość - Sob 02 Gru, 2006
Temat postu: Napletek przyrosniety do zoledzia
czesc kiedys bylem obrzezany i potym mam z prawej strony troche przyrosnieta skorke do zoledzia nie boli mnie to i nie przeszkadza podczas wspolzycia ma tez ktos podobnie?
Gość - Sob 02 Gru, 2006
Temat postu: .
podczas wzwodu tylko zoladz przechylony jest w jedna strone i podczas masturbacji nieraz obciera mi sie skorka w tym miejscu
rokoo - Sob 02 Gru, 2006

cześć miałem niedawno coś takiego, tylko że z lewej strony.Pozbyłem się tego naciągająć mocno skórke na sam dół i trzymając żołądź lekko ciągnąłem go w góre i samo się odlepiło, nic nie bolało nie bój sie tego :)
Gość - Sob 02 Gru, 2006
Temat postu: .
ale ja to mam juz kupe lat i to mi sie przyroslo to trzeba bybylo raczej skalpelem odciac jakbym wiedzial jak to bym ci zdjecie przeslal
BigSyke - Wto 26 Gru, 2006
Temat postu: Re: .
ja tez mialem przyrosniety napletek do zoladzi, tylko u mnie bylo znacznie gorzej, poniewaz zrost byl na calej dlugosci wedzidelka az do ujscia cewki moczowej :shock: czyli generalnie rzecz biorac mialem widoczne tylko jakies 2/3 zaladzi. bylo to nastepstwem calkowitej stulejki, ktora mialem przez jakies 10 lat. odwarzylem sie pojsc do lekarza dopiero w wieku 22 lat i jestem juz po dwoch zabiegach odseparowywania napletka. czeka mnie jeszcze co najmniej jeden zabieg i nie zaluje swojej decyzji pojscia do lekarza. im wczesniej sie do niego udasz, tym lepiej. jesli masz tylko maly przyrost, to nie ma problemu :) najgorsze z calego zabiegu to znieczulenie, pozniej nic nie czuc, a rekonwalescencja tez jest w miare spoko - najgorsze to zmiana opatrunkow.
oskar77 - Nie 01 Kwi, 2007
Temat postu: Re: .
[quote="BigSyke"]ja tez mialem przyrosniety napletek do zoladzi, tylko u mnie bylo znacznie gorzej, poniewaz zrost byl na calej dlugosci wedzidelka az do ujscia cewki moczowej :shock: czyli generalnie rzecz biorac mialem widoczne tylko jakies 2/3 zaladzi. bylo to nastepstwem calkowitej stulejki, ktora mialem przez jakies 10 lat. odwarzylem sie pojsc do lekarza dopiero w wieku 22 lat i jestem juz po dwoch zabiegach odseparowywania napletka. czeka mnie jeszcze co najmniej jeden zabieg i nie zaluje swojej decyzji pojscia do lekarza. im wczesniej sie do niego udasz, tym lepiej. jesli masz tylko maly przyrost, to nie ma problemu :) najgorsze z calego zabiegu to znieczulenie, pozniej nic nie czuc, a rekonwalescencja tez jest w miare spoko - najgorsze to zmiana opatrunkow.

[ Dodano: Nie 01 Kwi, 2007 ]
ja tez mam podobny problem jak ty Big Syke.prosze przeslij mi mozliwie jak najszybciej,namiary na lekarza,ktory cie operowal.z gory dziekuje

dReAk - Sro 04 Kwi, 2007

Należy zaznaczyć, napletek jest przyrośnięty do żołędzia i jest to jak najbardziej normalne. Takie coś występuje u młodych ludzi do około 13 roku życia. Podczas dojrzewania sam się odrywa. Trzeba pamiętać, że oderwanie napletka od żołędzi na "siłę" może spowodować nieodwracalną nadwrażliwość żołędzia.
Był kiedyś podobny temat...