Krosty i plamki - Dziwne pojawiajace sie czerwone krostki
cosiedzieje - Czw 17 Sty, 2013 Temat postu: Dziwne pojawiajace sie czerwone krostki Witam
Fajnie ze istnieje takie forum, ale do sedna
Od jakiegos roku walcze z takimi krosteczkami dzwinymi.. na poczatku mialem taka plamke czerwona i nic sie nei robilo plamka byla... zaniepokoilo mnei to wiec poszedlem do lekarza ogolnego...
Lekarz mi przypisal krem Canesten HC i powiedzial ze to moze wracac wiec po kilku dniach samorowania canmestenem plamka znikela... ale po tygodniu-dwoch od zaprzestania uzywania znow wrocila...
Poszedlem do drugiego lekarza... pani zobaczyla powiedziala moczyc w rywanolu i psikac oxycortem... i ta sama historia... wszytsko ladnei zniknelo.. lacznei z plamka w miejscu co na zdjeciach.. tydzien po zaprzestaniu uzywania mixu rywanol-oxycort... wlasnie pojawila sie plamka-wysypka leciutka jaka widac na zdjeciach, nie boli to nie swedzi ale jest ... a nie bylo wiec cos musi byc nie tak
Pani ktora zalecila rywanol z oxycortem byla urologiem i spytalem co jak to powroci zeby sie zabiezpieczyc co robic w razie... odpowiedzano mi ze to moze wracac i jak wroci prosze sie pojawic bedziemy leczyc ... i wrocilo... moze udac sie do urologa ?? bo denerwuje takei chwilowe leczenie i znow to wraca a ty sex etc etc no trzeba to wyleczyc koniecznie
Oto zdjecia:
Dziekuje za opinie, pomoc
jan_kaz - Pią 18 Sty, 2013
Ja bym proponował wizytę u dermatologa
cosiedzieje - Sro 13 Lut, 2013
bylem u dermatologa i
Pani zlecila pobranie wymazu z miejsca chorego.
W lab napisali w wyniku ze jakies ziarnowce wykryli
Dermatolog przepisala laticort 0,1% oraz unguentum neomycini.
Zalecila to zmieszac w proporocjach pol tubki (15g tubka) laticortu z cala tubka (5g tubka) unguentum neomycini i smarowac 2 razy dziennie
Uzywam tego mixu od 2 dni i zmiany znikaja... oby nie wracaly
jan_kaz - Pią 15 Lut, 2013
Życzę powodzenia !!!
cosiedzieje - Pon 02 Wrz, 2013
Panowie/Panie badz Panie/Panowie
Paranoja jakas nie wiem czy trafiam na jakichs dziwnych lekarzy czy co badz jestem testeram nieswiadomei i sprawdzaja co na mnei dziala a co nie
Wiec problem powrocil po poradach powyzszych pani doktor to samo..wyleczone niby po 2-3 tyg stosowania kremu etc i te plamki znowu wracaja.. WTF
W zwiazku z tym polecono mi Travocort krem, i analogiczna sytuacja.. wszytskos ie zalecza plamki znikaja i znow za 2 tyg jakos pojawiaja sie z dodatkowym swedzeniem pod napletkiem tak po bokach... i jeszcze zauwazylem lekko nadpekajaca skore pod napletkiem tak po bokach co widac na 2 zdjeciu... wiec hmm kolejna wuzyta kolejny lekarz kolejny wymaz zeby zabic to cholerstwo... nawet pobzykac sobei w spokoju nie mozna heh Oto fotki:
http://s10.postimg.org/ti...0902_003313.jpg
http://s10.postimg.org/8j...0902_003518.jpg
Thx
arrek99 - Sro 23 Paź, 2013
Dziwna sytuacja, poszukaj czegoś w necie.. mi ona pomogła !
|
|