Luźne dyskusje o męskich sprawach - Pomocy !!! Kamień w Nerce

love508 - Pon 11 Wrz, 2006
Temat postu: Pomocy !!! Kamień w Nerce
ostatnio w nocy dopadl mnie wielki wielki ból dzis bylem u lekarza na USG
i wyszlo ze mam kamien w nerce. Pomocy niewim co dalej, czy da sie jakos rozkruszyc ten kamien domowymi sposobami czy czeka mnie laser ? - niech mi ktos pomoze

archie480 - Pon 11 Wrz, 2006

:lol:
skywalker - Pon 11 Wrz, 2006

Ja słyszałem że podczas leczenia kamicy nerkowej należy pić dużo płynów szczególnie piwo bo jest moczopędne i to powinno wypłukiwać kamień ale zdaje sie że to proces długotrwały...
archie480 - Pon 11 Wrz, 2006

skywalker ma racje ale zalezy jakiej wielkosci jest kamien jezeli maly to domowym sposobem uda ci sie go wyplukac

ale jezeli jest duzy to operacja

Strikerx - Wto 12 Wrz, 2006
Temat postu: odp
Nie straszcie go operacjom. Zanjim bedzie takowa minie troche czasu zależy od wielkości kamienia. Moja rada jest taka że muśisz bardzo dużo pić jak pisze skywalker (piwo jak najbardziej wskazane) i jeszcze więcej biegać, skakać itp po prostu dążyć do tego żeby kamień spadł na dół a mianowicie do pecherza gdzie następnie zostanie wydalony zgadnij przez co i po kłopocie. Możesz kupić sobie pastę o nazwie debelizyna (nie jest zbyt zacna ale troche może pomaga i nie wiem czy bez recepty). Aha i jeszcze 1 rada na Twoim mscu starałbym się unikać operacji możliwie jak najdłużej bo operacja laserowa możliwa jest do wykonania chyba tylko raz a co zrobisz gdy "urodzi" Ci się kolejny kamień?pozdro
archie480 - Sro 13 Wrz, 2006

LoooL :lol:
Operacja to nic strasznego ^^ :lol: :?

Strikerx - Wto 19 Wrz, 2006
Temat postu: odp
Dodam jeszcze że najlepiej w walce z bólem sprawdza się no-spa :)