Luźne dyskusje o męskich sprawach - Czy to jest normalne?

Gość - Pon 04 Wrz, 2006
Temat postu: Czy to jest normalne?
Mam lat 15 (poszedłem własnie do 3 klasy gimnazjum). Zauważyłem, że na mojej klacie mam czarne włosy. Niepokoję się tym strasznie, gdyż myślę, że to torszkę za wcześnie na owłosienie na klatce piersiowej. Boję się, że gdy zobaczą to koledzy czy koleżanki, choć koledzy bardziej, to będą się śmiać i w ogóle... ;/ Odpowiedzcie! Co mogę zrobić, aby te włosy utrzymać jak najdłużej w ukryciu..? Jest to dla mnie bardzo ważne!
skywalker - Pon 04 Wrz, 2006

Twoi kumple będą zazdrościć a nawet jak sie będą śmiać (w co wątpie) to i tak w głebi duszy będzie ich ściskało z zazdrości... A jeśli już koniecznie nie chcesz ich mieć to je poprostu zgol...
andmil87 - Pon 04 Wrz, 2006

Bez komentarza........ :roll: :roll: :roll:
Szypciutki - Pią 05 Sty, 2007
Temat postu: Re: Czy to jest normalne?
Ja mam 14 lat i mam jusz cały bruch zarobiony czarnymi włsami i jusz mi idą na klate i z czego by sie mnieli śmiać mi zazdroszczą tego że mam owłosiny brzuch bo za rok bede wyglądał jak małpa jak mój brat on miał 16 lat i wygladał jak małpa
adadverts - Pią 05 Sty, 2007

No przyznam, że dość szybko ci "urosły" te włosy na klacie, ale niektórzy już tak mają. Pamiętam, że u mnie w gimnazjum też już dwóch gości miało owłosione klaty. Nikt się z nich nie śmiał, ale też nikt tego raczej nie zazdrościł ani nie podziwiał, raczej to wszyscy neutralnie oceniali. Ot, kolejna cecha osobnicza. Jak ci to strasznie przeszkadza, to można zgolić, ale raczej bym odradzał bo taki golony zarost rośnie potem coraz grubszy i gęściejszy. No chyba żeby urosły tam takie długie włosy jak łonowe, to wtedy możesz trochę skrócić np maszynką do strzyżenia. Ale na razie lepiej to zostaw tak jak jest i nie wstydź się tego, a nawet bądź z tego dumny 8)

I dołożę do tematu jeszcze pytanie od siebie. Otóż sam mam 21 lat i bardzo skromne owłosienie na brzuchu i klacie (jedynie wąski pasek poniżej pępka). Dojrzewałem gdzieś tak od 13 roku życia. Czy to już znaczy, że mi włosy na klacie nigdy nie wyrosną? Czy to możliwe, żeby się włosy pojawiły w dwudziestym którymś roku życia czy już etap rozwoju owłosienia został definitywnie zakończony? (Tak tylko z ciekawości pytam, bo ani się z tego nie cieszę ani nie martwię. Przyjmę wszystko, co mi natura da :wink: )

Szypciutki - Pią 05 Sty, 2007

ja ci powiem że możesz dostać jeszcze owłosienie bo owłosienie rozwija się do 23-24 lat..
Bruno Pelletier - Nie 14 Sty, 2007

ja musiałem golić się już w 8 lasie szkoły podstawowej - czyli w wieku 14-15 lat :/

(p.s. posty tego "wszytskowiedzącego kolesia - mojego przedmówcy - mnie poprostu zabijają....)

cocaine - Nie 14 Sty, 2007

Ja w wieku 16 lat zapuściłem sobie brode na długość 6cm, fakt, faktem nie był to porządny włos, ale był. :)
Szybciutki idź się pobaw z kolegami, bo na forum pisanie coś Ci nie idzie.