Luźne dyskusje o męskich sprawach - Nadmierna potliwość
Boss - Nie 17 Cze, 2012 Temat postu: Nadmierna potliwość Siemka! Dawno mnie tu nie było i od razu założę nowy temat a co! Taki jestem szalony ;p
Jak sobie radzicie z nadmiernym poceniem się?
Pomimo wygolenia się pod pachami i stosowaniu antyperspirantów pod achami pocę się nadal. Jakieś pomysły? Mokra plama i pachnięcie potem a nie przedtem są bad.
Czekam na Wasze posty ;p
Lod w sercu - Nie 17 Cze, 2012
Tak jak napisałeś ja np się gole pod pachami co do antyperspirantów to ja używam "antidral" wystarczy posmarować się tym pod pachami rano i wieczorem można dostać go w każdej aptece kosz ok 23 zł starczy na 2-3 miesiące jak zaczniesz się mniej pocić to zmniejszasz dawkę. Tesli chodzi o całe ciało często teraz reklamują tabletki "Perspiblok" choć tego nie używałem wiec się nie będę się wypowiadał na temat działania ( osobiście tabletki odradzam)
ZmarszczonyFred - Nie 17 Cze, 2012
dobrze by było najpierw zwrócic uwage na przyczyne, niz leczyc objawy. Przyjzyj sie swojej kondycji fizycznej może zrób badania laboratoryjne elektrolity, skontroluj cisnienie i przyjzyj sie poziomowi stresu i może w tym znajdzie się odpowiedź...
Boss - Pon 18 Cze, 2012
poziom stresu?;> Kondycji podobno mi brak, choć ja uważam, że ma lepsza niż nie jeden pseudo sportowiec ;p
ZmarszczonyFred - Pon 18 Cze, 2012
sam miałem z tym problem w okolicach dwudziestki stres powodował że bardzo sie pociłem miałem podwyzszone cisnienie, a przez nadmierne pocenie znikały mikroelementy z organizmu dzisiaj mam inne podejście do życia tzw: ''mam to w dupie'' i problem już nie mam...chociaz zaczyna sie znowu bo sporo przytyłem, a co za tym idzie spadła wydolnośc organizmu i pocenie wraca przy jakielkowiek aktywności
jacierpiedole93 - Pon 18 Cze, 2012
Ja też tak miałem i mam. Stosowałem antidral zawsze wieczorem na czyste i suche pachy a potem szedłem spać tak aby spokojnie to wyschło. jednak po ponad roku stosowania skóra się przyzwyczaiła i zmieniłem na Perspiblock tylko taki jak Antidral tzn. w kulce. Perspiblock w kulce ma tą zaletę, że tak nie drażni skóry. Teraz używam na co dzień dezodorantu w kulce Garnier Mineral Extreme 72h, który pozostawiam do wyschnięcia i mogę ruszać a perspiblocku od czasu do czasu.
Aha jeśli kupisz któryś z tych blockerów potu, które naprawdę b. dobrze działają (Antidral, Perspiblok) to pamietaj zawsze na suchą i czystą skórę i nie przesadzaj z grubością tego środka bo będzie szczypać i piec.
Boss - Wto 14 Sie, 2012
Dzięki za radę jacierpiedole93 ;]
|
|