Krosty i plamki - niepokojące malutkie krostki pod żołędziem. Prosze o opinie
moloh - Pią 11 Maj, 2012 Temat postu: niepokojące malutkie krostki pod żołędziem. Prosze o opinie Witam, miesiac temu miałem kłykcine kończystą, lekarz przepisał mi Condyline. Odkrylem jedną malutką,, pozniej wydało mi sie ze znalalzem kolejne 2. Zwalczylem je płynem Condyline. Aktualnie z penisem już chyba wszystko w porządku. Kłykcin nie widać ale teraz jestem przewrażliwiony na każdą kropkę, krostkę czy plamke. Sfotografowałem co śniepokojącego. Są to trzy krostki, bardzo malutkie, widać je lepiej w powiększeniu lupką. Załaczam zdjęcie penisa i zdjęcie z lupki żeby można było zobaczyc jakich sa małych rozmiaró. Prosze o pomoc czy to normalne czy wszystko w porzadku.
Dodam jeszcze ze od miesiaca smaruje żołądz Oxycortem A - lekarz zalecil mi smarowanie poniewaz Condyline jest bardzo mocnym żrącym płynem.
randy - Pią 11 Maj, 2012
W tym miejscu często występują krostki zwane grudkami perlistymi. Są one jak najbardziej naturalnym i niegroźnym zjawiskiem. Aczkolwiek może to być również nawrot kłykciny. Ja bym proponował póki co nie przejmować się tym za bardzo, tylko poobserwować je trochę. Jeżeli zacznie się to rozrastać - wiadomo lekarz i leczenie.
moloh - Sob 12 Maj, 2012
dziękuje za odpowiedź. Mam nadzieje ze to jednak grudki perliste.
Przy okazji mam jeszcze jedno pytanie - lekarz nie doinformował mnie wystarczająco w dwuch kwestiach. Czy po usunięciu kłykcin płynem Condyline one giną i już ich nie bede miał czy jak wspomnialeś może być nawrót? Czy jest to wirus który pozostaje w ciele i sie uaktywnia czy moze na tym koniec? Czytalem troche w internecie ale informacje są sprzeczne i nie wiem jak to jest faktycznie.
Martwie się również o partnerke. Nic nie wie o kłykcinach, znamy sie od niedawna ale dotąd odbyliśmy stosunek oralny. Nie jestem pewien czy ona może sie zarazić przez powyższe czy wszystko ok?
Bede wdzięczny za dodatkowe informacje.
yyylll - Nie 29 Lip, 2012
moloh napisał/a: | dziękuje za odpowiedź. Mam nadzieje ze to jednak grudki perliste.
Przy okazji mam jeszcze jedno pytanie - lekarz nie doinformował mnie wystarczająco w dwuch kwestiach. Czy po usunięciu kłykcin płynem Condyline one giną i już ich nie bede miał czy jak wspomnialeś może być nawrót? Czy jest to wirus który pozostaje w ciele i sie uaktywnia czy moze na tym koniec? Czytalem troche w internecie ale informacje są sprzeczne i nie wiem jak to jest faktycznie.
Martwie się również o partnerke. Nic nie wie o kłykcinach, znamy sie od niedawna ale dotąd odbyliśmy stosunek oralny. Nie jestem pewien czy ona może sie zarazić przez powyższe czy wszystko ok?
Bede wdzięczny za dodatkowe informacje. |
Zarazić się może, gdy one są widoczne na skórze, wirus pozostaje uśpiony, nadal bytuje w skórze, wystarczy ,że taka mała kłykcina będzie na skórze by zarazić partnera, a okres od zarażenia do pojawienia się zmian wynosi do 6 miesięcy. Próba z 10 % kwasem octowym wybarwia mikro-kłykciny, nawet przy seksie oralnym może się zarazić, kłykcina może powstać w jamie ustnej np. na języczku.
|
|