Krosty i plamki - niepokojące malutkie krostki pod żołędziem. Prosze o opinie

moloh - Pią 11 Maj, 2012
Temat postu: niepokojące malutkie krostki pod żołędziem. Prosze o opinie
Witam, miesiac temu miałem kłykcine kończystą, lekarz przepisał mi Condyline. Odkrylem jedną malutką,, pozniej wydało mi sie ze znalalzem kolejne 2. Zwalczylem je płynem Condyline. Aktualnie z penisem już chyba wszystko w porządku. Kłykcin nie widać ale teraz jestem przewrażliwiony na każdą kropkę, krostkę czy plamke. Sfotografowałem co śniepokojącego. Są to trzy krostki, bardzo malutkie, widać je lepiej w powiększeniu lupką. Załaczam zdjęcie penisa i zdjęcie z lupki żeby można było zobaczyc jakich sa małych rozmiaró. Prosze o pomoc czy to normalne czy wszystko w porzadku.
Dodam jeszcze ze od miesiaca smaruje żołądz Oxycortem A - lekarz zalecil mi smarowanie poniewaz Condyline jest bardzo mocnym żrącym płynem.

randy - Pią 11 Maj, 2012

W tym miejscu często występują krostki zwane grudkami perlistymi. Są one jak najbardziej naturalnym i niegroźnym zjawiskiem. Aczkolwiek może to być również nawrot kłykciny. Ja bym proponował póki co nie przejmować się tym za bardzo, tylko poobserwować je trochę. Jeżeli zacznie się to rozrastać - wiadomo lekarz i leczenie.
moloh - Sob 12 Maj, 2012

dziękuje za odpowiedź. Mam nadzieje ze to jednak grudki perliste.

Przy okazji mam jeszcze jedno pytanie - lekarz nie doinformował mnie wystarczająco w dwuch kwestiach. Czy po usunięciu kłykcin płynem Condyline one giną i już ich nie bede miał czy jak wspomnialeś może być nawrót? Czy jest to wirus który pozostaje w ciele i sie uaktywnia czy moze na tym koniec? Czytalem troche w internecie ale informacje są sprzeczne i nie wiem jak to jest faktycznie.

Martwie się również o partnerke. Nic nie wie o kłykcinach, znamy sie od niedawna ale dotąd odbyliśmy stosunek oralny. Nie jestem pewien czy ona może sie zarazić przez powyższe czy wszystko ok?

Bede wdzięczny za dodatkowe informacje.

yyylll - Nie 29 Lip, 2012

moloh napisał/a:
dziękuje za odpowiedź. Mam nadzieje ze to jednak grudki perliste.

Przy okazji mam jeszcze jedno pytanie - lekarz nie doinformował mnie wystarczająco w dwuch kwestiach. Czy po usunięciu kłykcin płynem Condyline one giną i już ich nie bede miał czy jak wspomnialeś może być nawrót? Czy jest to wirus który pozostaje w ciele i sie uaktywnia czy moze na tym koniec? Czytalem troche w internecie ale informacje są sprzeczne i nie wiem jak to jest faktycznie.

Martwie się również o partnerke. Nic nie wie o kłykcinach, znamy sie od niedawna ale dotąd odbyliśmy stosunek oralny. Nie jestem pewien czy ona może sie zarazić przez powyższe czy wszystko ok?

Bede wdzięczny za dodatkowe informacje.

Zarazić się może, gdy one są widoczne na skórze, wirus pozostaje uśpiony, nadal bytuje w skórze, wystarczy ,że taka mała kłykcina będzie na skórze by zarazić partnera, a okres od zarażenia do pojawienia się zmian wynosi do 6 miesięcy. Próba z 10 % kwasem octowym wybarwia mikro-kłykciny, nawet przy seksie oralnym może się zarazić, kłykcina może powstać w jamie ustnej np. na języczku.