Krosty i plamki - Sucha i pękająca skóra na penisie

walec - Wto 06 Mar, 2012
Temat postu: Sucha i pękająca skóra na penisie
Witam. Od kilku miesięcy na skórze penisa mam 3 plamy, które się łuszczą, czasem swędzą a przy większych obtarciach pękają do krwi. Jedna plama znajduje się u podstawy penisa, dwie nieco wyżej. Niestety nie pomagają żadne kremy nawilażająco-natłuszczające, nawet te z wyższej półki. Zrobiłem również badanie mykologiczne w kierunku obecności grzybów chorobotwórczych. Na podstawie badanego naskórka nic nie wykryto. Jeśli to nie grzyb, to w takim razie co? :|
marcinekk - Sro 07 Mar, 2012

walec, hej, udaj się jak najszybciej do dermatologa z tym, jezeli to pęka to nie brzmi to dobrze.
Buggy - Czw 08 Mar, 2012

a takie cos: http://imgur.com/a/3ji4p#2
weet - Czw 15 Mar, 2012

I co jak z tym penisem bo chcialbym wiedzieć :) chyba mam to samo tylko jeszcze sie nie luszczy ;p ale przebarwienia mam podobne ;D
karo1666 - Pon 19 Mar, 2012

Ja mam podobnie, proszę o informacje co to jest? Czy da się to wyeliminować?
andrzejgadarr - Pon 19 Mar, 2012

Jeśli macie coś podobnego, udajcie się do dermatologa. On może przepisać odpowiednią maść recepturową (robioną na zamówienie w aptece) odpowiednio nawilżającą czy z dodatkiem odpowiedniego sterydu.
Na taką suchość skóry można spróbować zastosować maść linomag jednak gdy ona nie pomaga po upływie tygodnia-dwóch, koniecznie trzeba się udać do dermatologa.