Stulejka - Bol przy sciaganiu
micoone - Sro 15 Lut, 2012 Temat postu: Bol przy sciaganiu witam mam 16lat i mam problem gdy sciagam skorke z zoledzia przy zwodzie,umiem cala zdjac jest ok ale gdy coraz mocniej ciagne w dol zaczyna dosc mocno bolec co z tym zrobic jest to normalne ?nie mialem jeszcze stosunku i obawiam sie go bardzo nie ze nie zadowole partnerki lecz ze bedzie bardzo bolalo co zrobic?. nie jestem pewien czy jestem w odpowiednim dziale ale mysle ze ktos i tak bedzie mogl cos poradzic z gory dziekuje za odpowiedz.
Nosferatis - Sro 15 Lut, 2012
Co do działu to jest jak najbardziej odpowiedni. Nie wiem jak jest u Ciebie ale u mnie podczas erekcji to skórka (napletek) ściąga się sam jest za żołędziem i jeszcze trochę bez bólu mogę go naciągnąć (oczywiście bez przesady). Ale jeśli Ty musisz go odciągać podczas erekcji to już jest raczej stulejka. Więc od dzisiaj zacznij jak najczęściej ściągać tą skórę najlepiej w ciepłej wodzie i pomału.W końcu napletek i wędzidełko po jakimś czasie powinno się rozciągnąć.Choć problem może tyczyć się też krótkiego wędzidełka. Ale jeśli takie rozciąganie nic Ci nie da to konieczny będzie pewnie zabieg ale o tym się już nie wypowiem bo ja akurat nigdy z czymś takim nie miałem problemu.
randy - Sro 15 Lut, 2012
Gówno prawda Nosferatis. To, że ktoś musi napletek zsuwać ręcznie nie znaczy, że ma stulejkę. Jak Ty masz inaczej nie znaczy, że inni mają źle. Poza tym wędzidełka nie uda się naciągnąć. Jak ktoś ma zbyt krótkie musi przejść zabieg.
micoone, myślę, że powinieneś swój problem skonsultować z kimś obeznanym w temacie. Po opisie słownym ciężko coś sensownego napisać. Skłonny bym nawet był twierdzić, że Twój penis zachowuje się tak jak powinien.
Nosferatis - Czw 16 Lut, 2012
Wiesz randy, micoone nie bierz tego do siebie ale to dla mnie po prostu dość dziwne obudzić się w wieku parunastu lat i nagle zdać sobie sprawę ,że nie można lub odciąganie napletka sprawia ból.Moi rodzice już kiedy miałem ok 5 lat mówili mi żebym od czasu do czasu ściągał napletek żeby później nie mieć problemów.I wcale nie chodzi tu o jakiekolwiek nakłaniani do masturbacji itp. Wiesz micoone ja akurat mogę tylko przypuszczać ,że może to właśnie wina zbyt krótkiego wędzidełka ale pomału odciągać zawsze można bo to i tak teraz wszystko jedno ,ale jeśli Ci to pomorze to chirurg po prostu nie będzie musiał go nacinać.Więc może warto spróbować bo akurat skóra ma dużą tendencje do rozciągania sam to możesz zauważyć np. jak ludzie rozciągają swoje uszy.A cały zabieg usuwania stulejki polega właśnie na rozciąganiu napletka w ciepłej wodzie no w ostateczności nie chcę ciebie straszyć ale chirurg usuwa cały lub część napletka (ale Tobie to nie grozi ). Wiec spróbuj najpierw go rozciągać.Choć jeśli uda Ci się już ten napletek rozciągnąć tylko to będzie wymagało czasu to nie przejmuj się tym ,że musisz ręcznie odciągać napletek podczas erekcji taki już to typ urody twojego penisa.I jeśli Ci to nie przeszkadza to jest ok.No i musisz koniecznie zadbać o higienę swojego penisa a w szczególności żołędzia ale o tym nie muszę Ci chyba przypominać. Ale tak już dla informacji to jeśli w penisie podczas erekcji trzeba skórkę ściągać ręcznie to jest to nic innego jak pozostałość po stulejce nabytej ona występuje właśnie wtedy kiedy nie ściąga się i nie pilnuje się swojego napletka od najmłodszych lat. Bo jakoś wątpię ,że miałeś stulejkę wrodzoną bo jeśli by to było nie pilnowane to na pewno dzisiaj w ogóle nie ściągałbyś napletka.Więc są właściwie dwie opcje albo najpierw pomału samemu zacząć to rozciągać albo po prosto powiedz o tym rodzicom i niech umówią Cię do chirurga bo jeśli to tylko wędzidełko to wystarczy ,że Ci chirurg ładnie je przedłuży. Ale naprawdę Ciężko jest co kol wiek stwierdzić bez zdjęcia.
A Pan Randy niech najpierw posłucha na wykładach co to jest stulejka nabyta czym się różni od wrodzonej.Że dzieli się ją na pełną i niepełną itp.
randy - Czw 16 Lut, 2012
Nosferatis, ale ja doskonale wiem co to jest stulejka (również nabyta). To Ty tutaj wypisujesz głupoty.
Nosferatis napisał/a: | Ale tak już dla informacji to jeśli w penisie podczas erekcji trzeba skórkę ściągać ręcznie to jest to nic innego jak pozostałość po stulejce nabytej... |
Bzdura. Zachowanie napletka w czasie erekcji zależy od tego jak nas natura wyposażyła.
Nosferatis napisał/a: | ...ona występuje właśnie wtedy kiedy nie ściąga się i nie pilnuje się swojego napletka od najmłodszych lat. |
Kolejna bzdura. I Ty mi każesz douczać się o stulejce nabytej.
Poza tym są różni rodzice, różnie podchodzą zwłaszcza do spraw intymnych. Tobie zachowania rodziców w tej kwestii można pogratulować. Ale wiedz, że wielu chłopców w swoich wątpliwościach związanych z "siusiakiem" jest pozostawionych samym sobie. Dużo ludzi jeszcze nie potrafi o tym rozmawiać. A wracając do tematu
micoone napisał/a: | gdy sciagam skorke z zoledzia przy zwodzie,umiem cala zdjac jest ok |
IMHO ta część wypowiedzi świadczy o tym, że chłopak nie ma stulejki (co Ty, Nosferatis, sugerujesz)
micoone napisał/a: | ale gdy coraz mocniej ciagne w dol zaczyna dosc mocno bolec |
Zastanawiające moim zdaniem jest jak daleko micoone próbuje zsunąć napletek. Dlatego poleciłem mu, aby skonsultował to z kimś bardziej doświadczonym (może być ojciec, starszy brat, zaufany kuzyn, niekoniecznie od razu lekarz).
Dawid159 - Pią 17 Lut, 2012
Nosferatis kurde co ty tu wypisujesz? przecież to że napletek podczas wzwodu sam nie schodzi za zołądż to nie oznacza że ma stulejkę albo że jest z nim coś nie tak , może to oznaczać przykrótkie wędzidełko a co do tego że napletek mu się nie zsuwa może po prostu ma za dużo skóry na penisie.
|
|