Inne problemy - Bol, swedzenie po goleniu.

młody555 - Czw 15 Gru, 2011
Temat postu: Bol, swedzenie po goleniu.
Witam.

Przed wczoraj goliłem sobie bardzo bujnie zarośnięte włosy łonowe. Posłużyłem się maszynką jednorazową i pianką do golenia. Następnego dnia nie mogłem znieść bólu, szczypania, swędzenia a przede wszystkim kłucia. Wczoraj i również dzisiaj goliłem i poprawiałem w miejscach w których ostre włoski najbardziej mnie kuły. Mam jednak spore podrażnienie tego miejsca, jest zaczerwienione, trochę swędzi no i niestety nadal trochę kuje mimo iż przed chwilą także poprawiałem.

Nie wiem co mam zrobić w tej sytuacji. Zaczerwienienie smaruję taką maścią dobrą, co pomaga, ale kłucie nadal zostaje. Co zrobić żeby włosy mnie tak nie kuły ? Czy poprawiając golenie by pozostała gładka skóra, włosy odrastając również będą tak kuły ? Ile czasu będzie trwał taki ból ?

andrzejgadarr - Czw 15 Gru, 2011

od 3 dni do tygodnia będzie bolało. Źle goliłeś i to dlatego.
Smaruj to np. kremem linomag a na miejsca które najbardziej kują (np. podstawa penisa) możesz przykleić plaster (taki zwykły z rolki bez gazy) bądź zrobić opatrunek z np. wacikami, żeby po prostu dwie powierzchnie skóry się o siebie nie ocierały.
I 2-3 razy dziennie przecieraj całą zgoloną powierzchnię wacikiem nasączonym spirytusem salicylowym w kierunku z włosem.

młody555 - Czw 15 Gru, 2011

Wielkie dzięki.

Spirytusem salicylowym chyba nie będę przecierał, bo skóra jest za mocno podrażniona i poprawiając golenie mocno się poprzycinałem, więc mógłbym nie znieść bólu. Ta maść którą smaruje powinna odkażać miejsce :)

Cóż.. nieźle się załatwiłem

andrzejgadarr - Czw 15 Gru, 2011

No to sprawdź czy ta maść działa na bakterie z grupy gronkowców i pałeczek.
Hab_ - Czw 23 Lut, 2012

też zawsze miałem z tym problem ale zamiast golić się pod włos zacząłem golić się z boku na bok to pomaga :wink: