Wędzidełko - Zabieg przedłużania wędzidełka

gregor93 - Pią 21 Paź, 2011
Temat postu: Zabieg przedłużania wędzidełka
Jestem strasznie przerażony a może od początku ;)

W wieku ok. 15 lat wiedziałem już że jest z moim "przyjacielem" coś nie tak, w filmach "edukacyjnych" widziałem że wszyscy mogą CAŁKOWICIE ściągać z niego skórę, w wieku ok. 16 lat postanowiłem poszukać w internecie swojego problemu- i znalazłem. Wszędzie pisały informacje że niezbędna jest wizyta u lekarza, a z obawy przed rodzicami postanowiłem, że pójdę do lekarza jak będę już dorosły, i tak zrobiłem, byłem przerażony, stałem przed drzwiami do gabinetu i rozmyślałem czy może jeszcze się wycofać, ale nie zrobiłem tego, byłem jedyną osobą w tym wieku, przed gabinetem byli tylko ludzie 50/60/70 letni.

W końcu moja kolej, wchodzę do gabinetu wyjaśniłem swoją sytuację. Lekarz poprosił mnie abym położył się na kozetce i zdjął spodnie, cały czas próbował rozluźnić atmosferę, opowiadając jakieś żarty, czy mówiąc że nadaję się na urologa bo świetnie zdiagnozowałem schorzenie.
Poprosił mnie o zostawienie numeru telefonu, i powiedział że jak znajdzie mi termin to zadzwoni.

I własnie dzisiaj dostałem telefon, że 21 listopada 2011 mam zaklepany termin na zabieg.

Jestem podminowany, nie wiem na co się przygotować, ile ludzi będzie podczas wykonywania zabiegu, czy istnieją jakieś komplikację, czy będę uśpiony, ile trzeba leżeć w szpitalu, na czym polega przedłużenie wędzidełka? Poproszę o wszystkie informację związane z zabiegiem. Pozdrawiam :)

GordonGekko - Pią 21 Paź, 2011

gregor93, Będziesz miał znieczulenie miejscowe, zabieg prawdopodobnie będzie 1 dniowy, ale najlepiej nie zamartwiaj się tym na zapas, ja miałem 4 zabiegi ale przed żadnym na maksa o tym nie rozmyślałem, ale przed każdym się bałem bo to coś nowego. Pozdrawiam, trzymaj się! :wink:
andrzejgadarr - Pią 21 Paź, 2011

Zabieg trwa max godzinę, jest wykonywany ze znieczuleniem miejscowym. Praktycznie zaraz po zabiegu można iść do domu.
piter_19 - Czw 27 Paź, 2011

zgadzam się z przedmówcami- ja równiez miałem podobny zabieg.
zabieg niemal bezbolesny, po ok godzinie po zabiegu idzie się do domu. Później zostają jakies 4 tygodnie rekonwalescencji i wstrzemięźliwości od sexu:). w tym okresie trzeba uważać aby nie doprowadzić wzwodu, bo szwy mogą popękać.