Krosty i plamki - Co to za dziwne krosty?
bubba26 - Pią 29 Lip, 2011 Temat postu: Co to za dziwne krosty? co to za dziwne krosty?
mam je od pewnego czasu i nie znikają. Dziewczyna mi je czasem wyciska?
Są na napletku, dookoła niego.
Pomocy jak to usunąć.
legolas1 - Pią 29 Lip, 2011
hej bubba26, czy to przypadkiem nie są grudki perliste prącia? http://www.penis.com.pl/forum/viewtopic.php?t=5325 porównaj te informacje ze swoją sytuacją.
GordonGekko - Pią 29 Lip, 2011
Istnieją też inne krosty, czyli prosaki:
satellite - Pią 29 Lip, 2011
mi to nie wygląda ani na prosaki ani na grudki perliste tylko na jakies narośle, radziłbym Ci sie skontaktować z lekarzem. wrzuć jeszcze może fotki całościowe bo te co dałeś to za duże zbliżenie.
bubba26 - Nie 31 Lip, 2011
Proszę oto zdjęcia.
Co to jest i jak to usunąć.
Nie boli, nie piecze ale jest to problem dla mojej partnerki.
Proszę o pomoc.
GordonGekko - Nie 31 Lip, 2011
Myślę że to właśnie prosaki! które jedynie możesz usunąć poprzez płatny zabieg laserowy, ale może to być też inna zmiana skórna, na prawdę pójdź do dermatologa/urologa niech to obejrzy. Od kiedy to masz?
satellite - Nie 31 Lip, 2011
a mi to na prosaki nie wygląda chyba ze jakas inna odmiana kaszaków, leć szybko do lekarza bo źle to wygląda.
randy - Nie 31 Lip, 2011
bubba26, na moje oko to będzie jakiś wirus. Na pierwszej fotce wygląda to trochę jak HPV. Powinieneś jak najszybciej odwiedzić lekarza. I przede wszystkim nie wyciskaj tego.
maksio - Wto 30 Sie, 2011
To sa brodawki genitalne. Nie bola. Bardzo zarazliwe, moga powodowac raka. Idz do lekarza jak najpredzej. Usuwa sie je za pomoca zamrazania sprayem z cieklym azotem albo za pomoca lasera.
andrzejgadarr - Wto 30 Sie, 2011
Cytat: | To sa brodawki genitalne. |
Ależ skąd! Przecież:
GordonGekko napisał/a: | Myślę że to właśnie prosaki! |
Więc może tego drogi Gordonie na wikipedii nie napisali ale taki objaw daje przede wszystkim wirus brodawczaka ludzkiego (w skrócie HPV).
Jest istnieje ponad 100 typów tego wirusa, kilka z nich jest szczególnie niebezpiecznych dla kobiet- są one przyczyną ok. 70% przypadków raka szyjki macicy dlatego powinniście się udać z dziewczyną do lekarza. Dziewczyna powinna zrobić przede wszystkim cytologię. Potem powinieneś zrobić badania w celu ustalenia dokładnego typu- niektóre są mało groźne, i wyleczalne, przy innych można usuwać brodawki zabiegami chirurgicznymi, laserowymi czy poprzez wypalanie ciekłym azotem lub urządzeniem elektrycznym i zmniejszać intensywność odrastania brodawek lekami.
|
|