Luźne dyskusje o męskich sprawach - Higiena osobista...
men_boy - Pią 01 Lip, 2011 Temat postu: Higiena osobista... Czesc mam pytanie odnośnie higieny osobistej Jakich używacie kosmetyków, co robicie, jak, jak często w przypadku penisa i jąder? Napiszcie jak dbacie o wasze penisy i wasze jądra ? Czekam na sugestie, porady itp z góry dzięki za odpowiedzi
andrzejgadarr - Pią 01 Lip, 2011
Okolice intymne trzeba myć co najmniej raz dziennie. Do mycia używać najlepiej specjalnego płynu do higieny intymnej dla mężczyzn (do kupienia w drogeriach, hipermarketach lub aptekach).
A po każdym oddaniu moczu wytrzeć resztki moczu papierem.
Tyle. Więcej nie trzeba.
legolas1 - Pon 04 Lip, 2011
andrzejgadarr, nie wiesz przypadkiem czym się charakteryzuje taki specjalny płyn do higieny intymnej dla mężczyzn? ja rozumiem specjalny płyn dla kobiet, pH pochwy itp., itd. ale dla mężczyzn?? ja używam żelu pod prysznic i jest ok.
andrzejgadarr - Pon 04 Lip, 2011
Posiada on taki sam, łagodny detergent jak te dla kobiet. Tylko ma inne pH.
Żele pod prysznic mogą zawierać substancje drażniące, alkohol i mogą powodować przesuszanie skóry w okolicach intymnych (zawierają one oczywiście substancje nawilżające skórę ale nie zawsze działają one nawilżająco tam gdzie skóra jest delikatniejsza).
szadziu - Czw 07 Lip, 2011
yego ma taki płyn
lucash759 - Pią 08 Lip, 2011
Ja myję penisa i mosznę emulsją emolium. Jak mam czas to czasem myję nad umywalką nawet po każdej wizycie w toalecie:)
poza tym natłuszczam dexerylem lub innym balsamem/ kremem. Robię też na przemian chłodne i ciepłe prysznice na członka
Malachi - Pią 15 Lip, 2011
Z kolei ja myję swojego penisa mydełkiem "Bambino", a po umyciu smaruję go kremem również "Bambino" :)
sikor17 - Sob 16 Lip, 2011
Ja zazwyczaj myję żelem pod prysznic, a później smaruje balsamem do ciała dla mężczyzn
|
|