Krosty i plamki - Rana pod żołędzi
tyran002 - Sro 22 Cze, 2011 Temat postu: Rana pod żołędzi Czy ktoś wie z czym można smarować ranę pod żołędzi?
Ostatnio zrobiła mi się rana od noszenia urządzenia ekspander.Normalnie to nie boli podczas noszenia smarując do tego kremem Linomag (poleconego przez andrzejgadarr).Tyle że rana zaczęła się troszkę powiększać i postanowiłem przerwać kurację z ekspanderem.Zakładam urządzenie wraz nakładaną watę na silikonowaną opaskę po wcześniejszym smarowaniu Linomag.Wcześniej już miałem te rany i zagoiło się po paru dniach smarując z tym kremem Sudocrem.
Nie ma zamiaru przerwać całkowicie noszenia urządzenia i nosiłem już prawie 4 miesiące po 8-9 H mając rozmiar przy kuracji 2,5 cm we wzdowie.
Znalazłem w instrukcji Andropenis (posiadam Extender Pro-tyle że w języku ENG) taką informację o smarowaniu:
Cytat: |
12. SMAROWANIE
Możesz nabyć poniższe olejki:
OLEJEK ANTY-PODRAŻNIENIOWY
Może Ci go przygotować farmaceuta/lekarz bądź też możesz kupić gotowy produkt. Powinien
się składać z 0.0035g Neomycyn Sulfate i 1g excipient.
W Europie taki środek jest dostępny pod nazwą „Blastostimuline”. W USA „Neosporin”,
„Bacitracion”, „Neosporin ointment”.
- W przypadku urazu: nałóż Blastostimuline lub Neosporin na wieczór, a z urządzenia
korzystaj w ciągu dnia.
- W przypadku ciągłego bólu/urazu: skontaktuj się ze swoim lekarzem.
LECZNICZY OLEJEK NA RANY
Może Ci go przygotować farmaceuta/lekarz bądź też możesz kupić gotowy produkt. W skład
takiego preparatu na 100ml powinno przypadać: 27g tlenku cynku. W Europie taki środek jest
dostępny pod nazwą „Mitosyl”
- Jeśli zauważyć ranę lub wrzód: Nie używaj urządzenia przez następujące 4dni. Przez
pierwsze 2 dni używaj Neosporin 3 razy dziennie, a w następnych 2 dniach 2 razy dziennie.
PRZECIW-ZAPALNY OLEJEK
Jeśli zauważyć wyraźne zapalenie na trzonie członka lub okolicach łonowych – to nałóż w
tym na te miejsca anty-zapaleniowy krem. W Europie taki środek jest dostępny pod nazwą
„Hirudoid”. W USA „Cortaid”.
KREM NAWILŻAJĄCY
Jeśli doznajesz dyskomfortu na trzonie penisa to masuj członka przy użyciu kremu
nawilżającego lekko go rozciągając przez 5 minut wieczorem. |
To na czerwono co jest zaznaczone to mnie interesuje,gdyż ten problem u mnie występuje oraz OLEJEK ANTY-PODRAŻNIENIOWY na codzień.Ma ktoś w ogóle pojęcia skąd mogę nabyć te olejki czy też istnieją zamienniki?
Ciekaw jestem skąd oni to wiedzą,że taki objaw może się pojawić podczas stosowania urządzenia
andrzejgadarr - Sro 22 Cze, 2011
Skoro nie chcesz zrezygnować z noszenia jakiegoś żelastwa to nawet niczym nie smaruj bo to i tak nic nie da. Cierp ciało jak chciało...
|
|