Wędzidełko - ponad tydzien po operacji
normalny93 - Pią 27 Maj, 2011 Temat postu: ponad tydzien po operacji Witam chciałbym się dowiedzieć czy jesli 17 miałem operację wędzidełka to czy mogę iśc na basen czy chlor będziesz przeszkadzał?
nastepne pytanie mam takie czy mogę napic się piwka ze znajomymi czy raczej mam się wsrzymywac?
zapomniałem się zapytac lekarza jak byłem na wizycie a mam ponad 100km więc mój błąd
z góry dzięki i pozdrawiam
andrzejgadarr - Pią 27 Maj, 2011
Chlor co najwyżej może nadmiernie wysuszyć okolice rany. Dużo bardziej groźne są bakterie znajdujące się w basenie, mogą bardzo łatwo przeniknąć do tej rany i spowodować stan zapalny.
Z alkoholem radziłbym się jeszcze z tydzień wstrzymać.
normalny93 - Sob 28 Maj, 2011
no ok dzięki też tak myślałem a jeszcze dwa pytanka mi przyszły ;p
Mogę już zacząc chodzic w bokserkach czy mam jeszcze chodzic i spac w normalnych majtkach ;p??
no i jeszcze kiedy będę mógł użcyc sprzętu i sprawdzic czy wszystko działa bo lekarz powiedział że może byc potrzebna jeszcze jedna operacja gdyż samo wędzidełko może nie przynieśc wymaganego efektu
andrzejgadarr - Wto 31 Maj, 2011
Kiedy wszystko się zrośnie i będziesz miał usunięte szwy, będziesz mógł sprawdzać czy działa..
I już raczej możesz chodzić w bokserkach.
normalny93 - Pią 03 Cze, 2011
andrzejgadarr, bo te szwy mam takie że one same odpadną;p to czekam dla bezpieczeństwa
|
|