Inne problemy - Rak jąder
SoouMouu - Nie 08 Maj, 2011 Temat postu: Rak jąder Siemka, mam pewien kłopot. Czytałem ostatnio o raku jąder, samobadaniu i objawach jakie przy nim występują. Pisali tam że jednym z objawów jest ból jąder. U mnie to występuje Boli mnie lewe jądro(czyli te przy lewej nodze). Taki ból zdarza się co jakiś czas, nie często, raz na kilka miesięcy około. Samobadania zacząłem robić niedawno, ze dwa tygodnie temu. Dzisiaj miałem takie trochę twardsze jądro od drugiego.
Na bolącym jak i na drugim jądrze nic nie wyczuwam, tylko te kanaliki czy jak to się tam nazywa.
Po przeczytaniu paru artykułów boje się że to może być rak jądra
Czy to możliwe że w wieku 15 lat, mógłbym go mieć? Do jakiego lekarza się wtedy udać, i co najważniejsze jak o tym powiedzieć rodzicom, wstydzę się o tym rozmawiać
Proszę o normalne odpowiedzi, może ktoś to przeszedł? Czekam z niecierpliwością....
GordonGekko - Nie 08 Maj, 2011
Kiedyś miałem taki problem, byłem w wieku ok 18l. Też bolały mnie jądra, gdy chodziłem i dotykałem, poszedłem do szpitala na badanie, siostra wszystko przebadała i wyszło że to wynik dojrzewania, podobnie może być w tym przypadku. Najlepiej udaj się do lekarza i nie czekaj ani nie wstydź się! pozdrawiam
aaa68 - Nie 08 Maj, 2011
ten b ól moze tez byc po dłuższej przerwie w wydalaniu nasienia badź onanie bez wytrysku ale nie bagatelizuj lepiej zgłoś sie do lekarza
arkan - Nie 08 Maj, 2011
Zgłoś to lepiej, znajomego też jądra bolały, jednak to olał, po 2 tygodniach ból był tak silny, że pojechał do szpitala, okazało się, że ma coś z jądrem, na szczęście wcyięto mu tylko 1/4 jądra i wyzdrowiał.
andrzejgadarr - Nie 08 Maj, 2011
Nie da się wyciąć 1/4 jądra.....
To może być sprawa hormonalna lub np. zbyt ciasnej bielizny, niekorzystnego ułożenia się jądra podczas snu (można jądro we śnie przygnieść i wtedy może boleć przez 2 dni) tudzież zbyt długotrwałego podniecenia (np. bardzo długa masturbacja lub stosunek seksualny.).
ziarenko68 - Nie 30 Paź, 2011
a czy rak moz ebyc spowodowany onanem?
andrzejgadarr - Nie 30 Paź, 2011
nie
DJM89 - Pon 31 Paź, 2011
Ja z jądrami miałem problemy w zimę 2009/2010. Bolały mnie. Poszedłem do lekarza z obawą, że to może być zapalenie jąder. Kontaktów z kobietami wtedy nie miałem, jądra nie były powiększone, ani zaczerwienione. Dostałem jakieś leki przeciwbólowe. Równocześnie lekarz kazał mi robić zimne okłady. Po kilku dniach przeszło. Jednak do dziś mam jakby malutkie nawroty- czasami mnie lekko bolą. Lekarz stwierdził, że mogło dojść w nich do jakiś zmian, bo to czuły organ i mogą reagować np. na zmiany pogody.
ziarenko68 - Pon 31 Paź, 2011
uwazaj i badaj jadra warto
|
|