Krosty i plamki - Krostki na napletku i żołedzi. Foto

kinkyy - Sro 13 Kwi, 2011
Temat postu: Krostki na napletku i żołedzi. Foto
Witam.
Mam problem z drobnymi zmianami na moim penisie. Po wewnętrznej stronie napletka:

To chyba nie są prosaki? Na napletku, a tym bardziej jego wewnętrznej stronie chyba nie ma mieszków włosowych? Jak sie tego pozbyc?
Jakaś infekcja bakteryjna lub grzybiczna pojawiła mi się pod koroną zołedzi (białe krostki oraz ciemniejsza barwa zołedzi):

Jakośc zdjecia nie jest najlepsza ale mam nadzieję że wiadomo o co chodzi. Bardzo dbam o higienę ale nie moge sie tego pozbyć przy pomocy zwykłego mydła. Jakie preparaty stosować?

randy - Czw 14 Kwi, 2011

Witam. Postaraj się o lepsze zdjęcia, bo te są za małe i nieostre. Albo wybierz się do urologa.

A z tego co pokazałeś, to na pierwszej fotce, na moje oko, są właśnie prosaki. Występują często właśnie po wewnętrznej stronie napletka. Z drugiej fotki mogę jedynie stwierdzić, że w miejscu wskazanym strzałkami często pojawiają się grudki perliste.

A co do higieny, to niewskazane jest używanie zwykłego mydła. Wysusza skórę. Czysta woda powinna wystarczyć. Ewentualnie jakieś środki do higieny intymnej.

kinkyy - Czw 14 Kwi, 2011

Nie podejrzewalem grudek perlistych gdyż te krostki są bardzo małe, wielkości ziarnka piasku i nie na całym obwodzie żółedzi. Niepokoi mnie dużo ciemniejsza barwa korony żółedzi, dlatego podejrzewam jakas infekcję bakteryjną.
Z tym problem ewentualnie do urologa czy dematologa?

randy - Czw 14 Kwi, 2011

Twoje argumenty o niczym nie świadczą. Ale idź do urologa - będziesz miał pewność. Chociaż w Twoim przypadku dermatolog też może być. Wybór należy do Ciebie.
GordonGekko - Czw 14 Kwi, 2011

Tak to grudki perliste + prosaki.