Ćwiczenia - Ile razy w tygodniu nalezy cwiczyc

kasini - Czw 18 Lis, 2010
Temat postu: Ile razy w tygodniu nalezy cwiczyc
witam Ile razy w tygodniu nalezy wykonywac poszczegolne cwiczenia ?? 3-5 ? zsuwanie pierscienia itp
vdrum - Nie 21 Lis, 2010

ilość powtórzeń masz w PDFie natomiast ilość dni hmmm.. ja ćwiczę codziennie ;) z sztuk walk wyniosłem piękne przysłowie "ćwicz jakbyś walczył, walcz jakbyś ćwiczył" i pięknie odnosi się ono do każdego rodzaju treningu. Ćwicząć po łebkach nigdy nie osiągniesz zamierzonego efektu
kasini - Pon 22 Lis, 2010

penis jak każdy mięsień buduje się podczas odpoczynku a ilość dni "treningu" zależy od regeneracji mięśnia wiec pytam się jaki powinien być optymalny plan

np mięśnie pc bardzo szybko się regenerują i treningi mięśni pc można wykonywać codziennie natomiast trening np bicepsa czy tricepsa należy ograniczyć do 3-4 dni w tygodniu czy sportowcy tacy jak ja (lekkoatleta) maja zróżnicowany plan treningowy i tez nie biegają codziennie a skoro penis jest to mięsień pytam sie ile potrzebuje czasu/odpoczynku ? bo jezelie przedobrzy sie to miesnie sie po prostu pozrywają i będzie więcej bólu niż efektu np czytałem ze pompkę próżniowa stosuje sie od 3 do max 5 dni w tygodniu

vdrum - Pon 22 Lis, 2010

ja sotsuje ćwiczenia 6 razy w tygodniu z czego niedziela na regenerację. Penis ma się dobrze ;) Wydaje mi się że w przypadku penisa to bardziej działa na zasadzie rozciągania/stretchingu niż trenignu siłowego więc raczej 3, 4 razy w tygodniu to takie minimum. Z drugiej strony jestem tylko forumowiczem i nie posiadam wiedzy medycznej.. Mimo wszystko nie odczuwam bólu ćwicząć tak często (zadnych naderwan itp) z drugiej strony zawsze ćwiczę albo w wannie albo mam pod ręką miskę z gorącą wodą a wiadomo że wpływa ona pozytywnie na regenerację.
randy - Pon 22 Lis, 2010

Trochę nie na temat. Ale to razi :!: A osoby w różnym wieku zaglądają na to forum.

kasini napisał/a:
penis jak każdy mięsień...

kasini napisał/a:
(...)a skoro penis jest to mięsień(...)

Penis to nie jest mięsień!!!

andrzejgadarr - Pon 22 Lis, 2010

kasini napisał/a:
penis jak każdy mięsień buduje się podczas odpoczynku a ilość dni "treningu" zależy od regeneracji mięśnia wiec pytam się jaki powinien być optymalny plan

np mięśnie pc

Waśnie, dupisz pierdoły niemiłosierne! Twój mózg też jest mięśniem?